r
Nosalty Logó

Portugál paprikakrémleves Gábortól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Portugál paprikakrémleves Gábortól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 522 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2093 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    3587 micro
  • β-crypt
    700 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1651 micro
Összesen 522 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5568.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    2388 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1993.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1803 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    825 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1066 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    14347 micro
  • β-crypt
    2800 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6603 micro
Összesen 2093 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A kaliforniai paprikát hosszában felvágjuk, kivesszük a magházat. Tepsibe rakjuk,és 180 fokos sütőben sötétbarnára sütjük.Nem kell egyenletesen szétégetni, elég foltosra.Kivesszük a tepsit, és negyed órára letakarjuk. Ezután meghámozzuk a paprikát, a gőzben a héj szépen le fog válni a húsról.
  2. A paradicsomokat X alakban bevágjuk, majd pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután lehúzzuk a héját.
  3. Félreteszünk néhány darab paprikát, majd a többi paprika és paradicsom húsát olívaolajjal, sóval, tejszínnel, balzsamecettel, chilivel és 7 dl vízzel egy fazékban felforraljuk, és fehérborssal ízesítjük.
  4. Egy botmixer segítségével krémesre keverjük a levest.Sózzuk, borsozzukmég, ha szükséges. Tejszín vagy víz hozzáadásával hígíthatunk az állagán is.
  5. Hozzáadjuk a frissen vágott petrezselyemzöldet ésbazsalikomot.
  6. A korábban félretett paprikát apró kockára vágjuk, és tálaláskor a levesbe tesszük.
  7. Kevés sajttal és megpirított kenyerekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2078
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha szereted a paprikát, ez a leves is ízleni fog. Kicsit csípősen, frissen pirított baguettel isteni. Jó étvágyat! : )

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...