r
Nosalty Logó

Pörkölttel rakott medvehagymás nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Pörkölttel rakott medvehagymás nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pörkölthöz

Nokedlihez

Tetejére

Összesen 852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pörkölthöz

Nokedlihez

Tetejére

Összesen 4264 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pörkölthöz

Nokedlihez

Tetejére

Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7741 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    1422 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2700 mg
  • Nátrium
    2794 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1771.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    2260 micro
  • β-crypt
    271 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2124 micro
Összesen 4264 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    181 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Pörkölthöz

Nokedlihez

Tetejére

Elkészítés

Pörkölthöz

  1. A pörkölttel kezdünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot is megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, és a paradiccsommal együtt feldaraboljuk. A marhacombot is megtisztítjuk, és kicsi kockákra vágjuk.
  2. Egy lábosba beletesszük az olajat, és a hagymát és a paprikát megpároljuk rajta, majd a paradicsomot is hozzáadjuk. Pár perc múlva megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és hozzáadjuk a marhahúst. 1-2 percig kevergetve főzzük, majd felöntjük vízzel, úgy hogy a víz ellepje bőven. Puhára főzzük a húst. A lényeg. hogy a hús puha legyen, és a szaft jó sűrű legyen.
  3. Belekeverjük a tejfölt.

Nokedlihez

  1. A nokedlihez először 3 dl vízzel a megtisztított, feldarabolt medvehagymát botmixerrel pürésitjük.
  2. A lisztet kimérjük, hozzáütjük a tojásokat, sózzuk. Hozzáadjuk a túrót a medvehagymás vízhez, és botmixerrel krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a liszthez. Elkezdjük összekeverni, és lassanként adagoljuk hozzá a vizet, annyit, hogy nokedlisűrűségű legyen a tészta.
  3. Egy fazékban enyhén sós vizet felforralunk, és beleszaggatjuk a nokedlit. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor kb: 1 perc múlva leszűrjük.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk fél evőkanál olajjal, és a nokedli felét elterítjük benne. Erre elosztjuk a pörköltet, majd befedjük a maradék nokedlivel.

Tetejére

  1. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel.
  2. Az ételünk tetejére kenjük a sajtos tejfölt.
  3. 200 fokos sütőben kb:30 pecet sütjük, hogy kicsit megpiruljon a teteje.
  4. Melegen tálaljuk savanyúsággal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1361
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 21.

Ajánló

Nagyon finom csirke vagy sertéshússal is, esetleg vegyes pörkölttel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pörkölttel rakott medvehagymás nokedli
Gonoszka1 428 recept

Ezt készítettem hétvégére ebédre. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 148 kalória van.

Hozzávalók

Pörkölthöz

Nokedlihez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...