Pórés-juhsajtos quiche leveles tésztában
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
69g leveles tészta255 kcal
-
50g juhsajt189 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
13g tej7 kcal
-
14 kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
200g juhsajt756 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
50g tej28 kcal
-
57 kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
25.4g leveles tészta94 kcal
-
18.5g juhsajt70 kcal
-
18.5g póréhagyma5 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
10.1g tojás13 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
-
9.2g fehérbor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9.2g főzőtejszín12 kcal
-
4.6g tej3 kcal
-
1.4g étkezési keményítő5 kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 540 micro
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 85.3 g
Zsír
-
Összesen 164 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1550.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 801 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 323.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 516 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 438 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 947 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2160 micro
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tészta
-
20 dkg juhsajt
-
1 db póréhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db tojás
-
2 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
100 ml főzőtejszín
-
50 ml tej
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- A leveles tésztát sütőpapírral együtt belenyomkodjuk a piteformába, villával megszurkáljuk a tésztát.
- Sütőpapírból vágunk egy akkora darabot, ami túllóg a tál szélein, rátesszük a tésztára. A sütőpapírra öntünk kb. fél kg lencsét vagy száraz babot, előmelegített sütőben (kb 180 fokon) kb. 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a sütőpapírt a lencsével együtt, a tésztát félretesszük. (Ezt a folyamatot nevezzük „vakon sütésnek”, ezzel a módszerrel a tészta megtartja az eredetiformáját.)
- Míg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A póréhagymát, fokhagymát vékonyra szeleteljük, megfuttatjuk egy kis vajon, megöntözzük borral, hozzáadjuk a tejszínt, tejet, keményítőt, szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk.
- Lekapcsoljuk a tüzet alatta, és belereszeljük a juhsajtot. (Kicsit félretehetünk belőle, hogy a végén a tetejét megszórjuk vele.) Hozzákeverjük a két elkevert tojást.
- Az egész masszát a tésztára önjük, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot is.
- 20 percre visszatesszük a sütőbe, míg szép aranyszínű lesz a teteje.
- Szeletelés előtt hagyjuk 10 percig pihenni.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 347
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 38044
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 13.
Ajánló
Hidegen vagy langyosan, friss paradicsommal a legfinomabb. Nagykorúak száraz fehérborral leöblíthetik... :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Régóta szemezek a neten fellehető számos, jobbnál-jobb quiche recepttel. Nem bírtam tovább: beszereztem a megfelelő pitetálat a napokban. Elsőre inkább a biztos utat választottam, és leveles tésztával próbálkoztam. (Nem utolsó sorban azért is, mert nagyon szeretem…). A juhsajt Dezsőtől és Edinától származik, akik Ildikó piacán megtalálhatók minden vasárnap. Ha arra jártok, ne hagyjátok ki! A végeredmény annyira finom lett, hogy azon nyomban elkezdtem gondolkodni, mi is legyen a következő verzió... már van is ötletem, hamarosan előrukkolok vele. Addig is ajánlom kipróbálásra a póréhagymás változatot. Tipp: ha esetleg sikerül megmenteni egy kis darabot, érdemes megkóstolni hidegen is!