r
Nosalty Logó

Pórés-juhsajtos quiche leveles tésztában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Pórés-juhsajtos quiche leveles tésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2475 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    947 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2160 micro
Összesen 2475 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát sütőpapírral együtt belenyomkodjuk a piteformába, villával megszurkáljuk a tésztát.
  2. Sütőpapírból vágunk egy akkora darabot, ami túllóg a tál szélein, rátesszük a tésztára. A sütőpapírra öntünk kb. fél kg lencsét vagy száraz babot, előmelegített sütőben (kb 180 fokon) kb. 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a sütőpapírt a lencsével együtt, a tésztát félretesszük. (Ezt a folyamatot nevezzük „vakon sütésnek”, ezzel a módszerrel a tészta megtartja az eredetiformáját.)
  3. Míg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A póréhagymát, fokhagymát vékonyra szeleteljük, megfuttatjuk egy kis vajon, megöntözzük borral, hozzáadjuk a tejszínt, tejet, keményítőt, szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk.
  4. Lekapcsoljuk a tüzet alatta, és belereszeljük a juhsajtot. (Kicsit félretehetünk belőle, hogy a végén a tetejét megszórjuk vele.) Hozzákeverjük a két elkevert tojást.
  5. Az egész masszát a tésztára önjük, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot is.
  6. 20 percre visszatesszük a sütőbe, míg szép aranyszínű lesz a teteje.
  7. Szeletelés előtt hagyjuk 10 percig pihenni.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 38044
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 13.

Ajánló

Hidegen vagy langyosan, friss paradicsommal a legfinomabb. Nagykorúak száraz fehérborral leöblíthetik... :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szemezek a neten fellehető számos, jobbnál-jobb quiche recepttel. Nem bírtam tovább: beszereztem a megfelelő pitetálat a napokban. Elsőre inkább a biztos utat választottam, és leveles tésztával próbálkoztam. (Nem utolsó sorban azért is, mert nagyon szeretem…). A juhsajt Dezsőtől és Edinától származik, akik Ildikó piacán megtalálhatók minden vasárnap. Ha arra jártok, ne hagyjátok ki! A végeredmény annyira finom lett, hogy azon nyomban elkezdtem gondolkodni, mi is legyen a következő verzió... már van is ötletem, hamarosan előrukkolok vele. Addig is ajánlom kipróbálásra a póréhagymás változatot. Tipp: ha esetleg sikerül megmenteni egy kis darabot, érdemes megkóstolni hidegen is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...