Póréhagymás virslis pite leveles tésztából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
125g leveles tészta464 kcal
-
63g virsli168 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
8g graham-liszt25 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
18 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
757
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
500g leveles tészta1855 kcal
-
250g virsli673 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
30g graham-liszt100 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
71 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
3029
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
39.4g leveles tészta146 kcal
-
19.7g virsli53 kcal
-
15.8g póréhagyma4 kcal
-
7.1g lilahagyma3 kcal
-
6.3g tejföl12 kcal
-
2.4g graham-liszt8 kcal
-
3.2g tojásfehérje2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
Összesen
239
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1246.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 791 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 113.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 491 micro
Összesen
757
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 76.6 g
Zsír
-
Összesen 204 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4985.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 3165 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 453.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 920 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1963 micro
Összesen
3029
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg leveles tészta
-
25 dkg virsli
-
20 dkg póréhagyma
-
1 közepes fej lilahagyma
-
4 ek tejföl
-
2 evőkanál graham-liszt
-
1 db tojásfehérje
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
0.5 dl víz
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A póréhagymát 2 mm-es karikákra vágjuk. A lilahagymát apróra vágjuk.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, és elkezdjük pirítani a hagymákat.
- Miközben a hagyma pirul, felaprítjuk a virslit. Először hosszában négybe vágjuk, majd 2-mm-es darabokra aprítjuk.
- A virslit hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd az egészet felöntjük vízzel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk.
- A sütőt előmelegítjük.
- Míg a hagymás ragu párolódik, előkészítjük a tésztát, amit először két részre vágunk úgy, hogy egy 20 dkg-os, és egy 30 dkg-os darabot kapjunk. A nagyobb részt elkezdjük nyújtani. A lényeg, hogy akkorára nyújtsuk, hogy ki tudjuk bélelni vele a piteformánkat. Az én formám 26 cm átmérőjű.
- A formába simítjuk a tésztát, az oldalánál elegyengetjük, majd a felesleges lelógó darabokat levágjuk. (én a forma széléhez nyomkodtam a tésztát, így szépen levált a felesleg)
- A tejfölben elkeverjük a tojásfehérjét. A ragut megszórjuk a graham-liszttel, kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, és 2-3 perc alatt folyamatosan kevergetve besűrítjük. Félretesszük.
- A kisebb darab tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy majd be tudjuk fedni vele a piténket. Néhány helyen kisebb pogácsaszaggatóval, vagy más formával kiszúrjuk a tésztát, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon.
- A ragut a tésztával bélelt formába öntjük, majd elegyengetjük. Tojássárgájával megkenjük a tészta szélét, majd befedjük a másik darab tésztánkkal (a felesleget itt is eltávolítjuk), és egy villa segítségével összedolgozzuk a széleket.
- Az egészet megkenjük tojássárgájával, hogy szép fényes legyen, majd az előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 244
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 14130
- Feltöltés dátuma: 2012. január 11.
Ajánló
Könnyű ebéd vagy vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Már régóta szerettem volna egy piteformát, hát karácsony előtt megleptem magunkat vele. Azóta sajnos nem jutottam odáig, hogy süssek is benne, de most végre sikerült felavatni. Volt itthon még leveles tészta a mélyhűtőben, ami túlélte a karácsonyi és szilveszteri sütés-főzést. Gondoltam csinálok egy jó kis póréhagymás pitét. :) Aki gondolja felturbózhatja egy kis sonkával, húsos szalonnával. Lilahagymás paradicsomsalátát készítettem mellé olívaolajjal, bazsalikommal és citromlével. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/