r
Nosalty Logó

Póréhagymás-tejszínes penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Póréhagymás-tejszínes penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2684 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7092 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    77 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4548.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1249.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1322 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28366 micro
  • Lut-zea
    2366 micro
Összesen 2684 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1440 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát, a póréhagymát, a paradicsomot mossuk meg, szeleteljük fel.
  2. Az olívaolajat egy serpenyőben forrósítsuk fel, közben a tészta főzővizét is feltehetjük forrni.
  3. A forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a gombát, a paradicsomot.
  4. A félig megpuhult zöldségekre öntjük a paradicsomlevet.
  5. Hagyjuk egy kicsit átmelegni, majd fűszerezzük, és összeforraljuk.
  6. Amikor összeforrtak az ízek, öntsük nyakon a tejszínnel, és ezzel is forraljuk össze a zöldségeket.
  7. Közben a tésztát is kifőzhetjük.
  8. Ha elkészült a szósz, és megfőtt a tészta, egy hőálló edénybe keverjük össze őket.
  9. Reszeljünk a tetejére egy kis sajtot, és melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11446
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak kísérleteztem, és ez lett belőle... :-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...