r
Nosalty Logó

Póréhagymás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Póréhagymás lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 2990 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2415 micro
Összesen 747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3365.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1404 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2005 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9662 micro
Összesen 2990 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet gyors mozdulatokkal eldörzsöljük a fagyos vajjal. Hozzáteszünk egy csipet sót. Ezután beletesszük az ecetet, és a vizet fokozatosan adagolva rugalmas tésztát gyúrunk.
  2. Cipó alakúra formázzuk, és hűvös helyen 30 percet pihentetjük.

töltelékhez

  1. A pórékat és az újhagymát vékony karikákra vágjuk, és 5 dkg vajon üvegesre pároljuk. Amikor elfőtte a levét, levesszük a tűzről, és gyengén megsózzuk.
  2. Egy lábaskában felolvasztunk 3 dkg vajat, és hozzátesszük a lisztet. Világosra pirítjuk. Ezután felengedjük a tejjel. Csomómentesen elkeverjük, és gyenge tűzön besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a tejszínt, és összevegyítjük a párolt hagymavagdalékkal.
  4. A tésztát kör alakúra nyújtjuk. Egy kivajazott pitesütő-tálat (26 cm átmérőjű) kibélelünk a tésztával. Ezután beleöntjük az illatozó hagymatölteléket. Megszórjuk bőven reszelt sajttal. A tészta lelógó végeit kissé megsodorva visszahajtjuk a töltelékre.
  5. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3078
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 08.

Ajánló

Érdemes egy csokor snidlinget beleaprítani a töltelékbe a színhatás kedvéért.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Póréhagymás lepény
Lizinka_ 604 recept

Gyönyörű póréhagymát, újhagymát kínáltak a piacon, és ezt a kellemes ízű, laktató finomságot készítettem el ebédre.

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...