r
Nosalty Logó

Porchetta diós pestóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Porchetta diós pestóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A diós pestóhoz

A sült húshoz

Összesen 662 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A diós pestóhoz

A sült húshoz

Összesen 5293 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A diós pestóhoz

A sült húshoz

Összesen 254 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 662 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    362.9 g

Zsír

  • Összesen
    417 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    258 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7789.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    701 mg
  • Foszfor
    4122 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    954 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    939 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6332 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11312 micro
Összesen 5293 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A diós pestóhoz

A sült húshoz

Elkészítés

A diós pestóhoz

  1. A diót felaprítjuk, és száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, amíg illatozni nem kezd.
  2. A bazsalikomleveleket felaprítjuk, a fokhagymát megpucolva lereszeljük, és mozsárban elkezdjük szétnyomkodni.
  3. Hozzáadjuk a diót, és tovább törjük a keveréket a mozsárban, majd jöhet bele a reszelt parmezán is, és így folytatjuk a pürésítést.
  4. Folyamatosan adagolva hozzáadjuk az olajat is, amíg a kellő állagot el nem érjük. A végén ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

A sült húshoz

  1. A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a bőrös felével lefelé egy vágódeszkára fektetjük.
  2. Óvatosan beirdaljuk a húsos részt, majd megkenjük három evőkanál pestóval.
  3. Szorosan feltekerjük és megkötözzük.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából másfél óra alatt készre sütjük, amíg a bőre szépen meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 13289
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel a recepttel kevés munkával etethetünk meg egy egész hadsereget. A pestóból ugyan maradni fog bőven, de ha már egyszer nekiállunk, akkor csináljunk egy nagyobb adagot. Jól zárható üvegbe töltve, olívaolajjal a tetején meglocsolva hetekig eláll.

Hozzávalók

A diós pestóhoz

A sült húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...