Porchetta diós pestóval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
A diós pestóhoz
-
25g bazsalikom6 kcal
-
15g dió98 kcal
-
25 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g olívaolaj221 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sült húshoz
Összesen
662
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
A diós pestóhoz
-
200g bazsalikom46 kcal
-
120g dió785 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g olívaolaj1768 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sült húshoz
Összesen
5293
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
A diós pestóhoz
-
9.6g bazsalikom2 kcal
-
5.8g dió38 kcal
-
2.4g parmezán sajt9 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
9.6g olívaolaj85 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sült húshoz
Összesen
254
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.4 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 973.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 157.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 791 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1414 micro
Összesen
662
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 362.9 g
Zsír
-
Összesen 417 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 258 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 994 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7789.9 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 416 mg
-
Kálcium 1180 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 701 mg
-
Foszfor 4122 mg
-
Nátrium 1308 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1259.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 663 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 325 micro
-
K vitamin: 954 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 939 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6332 micro
-
β-crypt 92 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11312 micro
Összesen
5293
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 545 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
A diós pestóhoz
-
200 g bazsalikom
-
12 dkg dió
-
5 dkg parmezán sajt
-
2 gerezd fokhagyma
-
200 ml olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A sült húshoz
Elkészítés
A diós pestóhoz
- A diót felaprítjuk, és száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, amíg illatozni nem kezd.
- A bazsalikomleveleket felaprítjuk, a fokhagymát megpucolva lereszeljük, és mozsárban elkezdjük szétnyomkodni.
- Hozzáadjuk a diót, és tovább törjük a keveréket a mozsárban, majd jöhet bele a reszelt parmezán is, és így folytatjuk a pürésítést.
- Folyamatosan adagolva hozzáadjuk az olajat is, amíg a kellő állagot el nem érjük. A végén ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
A sült húshoz
- A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a bőrös felével lefelé egy vágódeszkára fektetjük.
- Óvatosan beirdaljuk a húsos részt, majd megkenjük három evőkanál pestóval.
- Szorosan feltekerjük és megkötözzük.
- 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából másfél óra alatt készre sütjük, amíg a bőre szépen meg nem pirul.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 193
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 13439
- Feltöltés dátuma: 2014. december 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Ezzel a recepttel kevés munkával etethetünk meg egy egész hadsereget. A pestóból ugyan maradni fog bőven, de ha már egyszer nekiállunk, akkor csináljunk egy nagyobb adagot. Jól zárható üvegbe töltve, olívaolajjal a tetején meglocsolva hetekig eláll.