r
Nosalty Logó

Pogácsa maradék krumplipüréből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Pogácsa maradék krumplipüréből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    175.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7391 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    5589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1578 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    993 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 3654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót, és elmorzsoljuk benne a krumplipürét.
  2. A tejfölt kicsit megmelegítjük, de ne legyen forró. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, majd simára keverjük.
  3. Az élesztős tejfölt, a tojást és a margarint is a liszthez adjuk, majd összedolgozzuk. Picit lágy a tészta, ekkor érdemes enyhén lisztezett felületre borítani, és lisztes kézzel kidagasztani.
  4. Majd pár órára hűtőbe rakjuk. (Én egy fedeles kelesztőtálba raktam, és pont 2 órát pihent. Akár este is összeállíthatjuk, és másnap reggel nyújtjuk.)
  5. Ezután lisztezett felületen 0,5 cm vastagra, és téglalap alakúra elnyújtjuk.
  6. Háromszor hajtogatjuk, 20 perces pihentetések beiktatásával. A hajtogatást a pogácsáknál szokásos módon végezzük. A tésztát képzeletben 3 sávra osztjuk, a felső harmadot hajtjuk középre, majd erre az alsó harmadot. Ezután a bal oldalt, majd a jobb oldalt hajtjuk középre.
  7. A harmadik hajtogatás után ujjnyi vastagra elnyújtjuk, majd a tetejét bevagdaljuk.
  8. Egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik.
  10. Egy egész, kissé felvert tojással lekenjük.
  11. 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38*30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 60633
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pogácsa maradék krumplipüréből
Andi80_ 380 recept

Még sohasem sütöttem olyan pogácsát, ahol tejfölben kellett az élesztőt eldolgozni, de nagyon jól működött a dolog. A hajtogatás, pihentetés miatt hosszadalmasnak tűnik a folyamat, de minden perce megéri, hisz ez az egyik legfinomabb pogácsa, amit valaha készítettem. A gyerek is pillanatok alatt tüntette el egyik darabot a másik után. Olyan kapós lett, hogy most is pihen egy adag tészta a hűtőben :-) Ha nincs maradék krumplipürénk, akkor természetesen a megfőzött és összetört krumpli is alkalmas helyette. 35 db pogácsa lett ebből az adag tésztából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek