Pogácsa maradék krumplipüréből
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
13g finomliszt46 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
2g só0 kcal
-
31g burgonyapüré35 kcal
-
19g tejföl37 kcal
-
3 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
19g margarin134 kcal
-
7g tojás9 kcal
Összesen
456
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
400g rétesliszt1456 kcal
-
12g só0 kcal
-
250g burgonyapüré283 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3654
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
34.3g rétesliszt125 kcal
-
1g só0 kcal
-
21.4g burgonyapüré24 kcal
-
12.9g tejföl25 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
12.9g margarin92 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
Összesen
313
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 923.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 699 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
456
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 71.6 g
Zsír
-
Összesen 175.9 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 513 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7391 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1032 mg
-
Nátrium 5589 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 442.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 447.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1663 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 1578 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 993 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 576 micro
Összesen
3654
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg finomliszt
-
40 dkg rétesliszt
-
2 teáskanál só
-
25 dkg burgonyapüré
-
15 dkg tejföl
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 db tojássárgája
-
15 dkg margarin
Elkészítés
- A liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót, és elmorzsoljuk benne a krumplipürét.
- A tejfölt kicsit megmelegítjük, de ne legyen forró. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, majd simára keverjük.
- Az élesztős tejfölt, a tojást és a margarint is a liszthez adjuk, majd összedolgozzuk. Picit lágy a tészta, ekkor érdemes enyhén lisztezett felületre borítani, és lisztes kézzel kidagasztani.
- Majd pár órára hűtőbe rakjuk. (Én egy fedeles kelesztőtálba raktam, és pont 2 órát pihent. Akár este is összeállíthatjuk, és másnap reggel nyújtjuk.)
- Ezután lisztezett felületen 0,5 cm vastagra, és téglalap alakúra elnyújtjuk.
- Háromszor hajtogatjuk, 20 perces pihentetések beiktatásával. A hajtogatást a pogácsáknál szokásos módon végezzük. A tésztát képzeletben 3 sávra osztjuk, a felső harmadot hajtjuk középre, majd erre az alsó harmadot. Ezután a bal oldalt, majd a jobb oldalt hajtjuk középre.
- A harmadik hajtogatás után ujjnyi vastagra elnyújtjuk, majd a tetejét bevagdaljuk.
- Egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik.
- Egy egész, kissé felvert tojással lekenjük.
- 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38*30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 216
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 81
- Össznézettség: 60633
- Feltöltés dátuma: 2015. február 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
Még sohasem sütöttem olyan pogácsát, ahol tejfölben kellett az élesztőt eldolgozni, de nagyon jól működött a dolog. A hajtogatás, pihentetés miatt hosszadalmasnak tűnik a folyamat, de minden perce megéri, hisz ez az egyik legfinomabb pogácsa, amit valaha készítettem. A gyerek is pillanatok alatt tüntette el egyik darabot a másik után. Olyan kapós lett, hogy most is pihen egy adag tészta a hűtőben :-) Ha nincs maradék krumplipürénk, akkor természetesen a megfőzött és összetört krumpli is alkalmas helyette. 35 db pogácsa lett ebből az adag tésztából.