r
Nosalty Logó

Pogácsa maradék húsvéti sonkából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pogácsa maradék húsvéti sonkából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1230.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    291.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9846.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1562 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    6078 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2959 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2827 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1594 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 4964 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük, keveset meghagyunk a pogácsák tetejére, a többit a tésztába tesszük.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés cukrot szórunk rá, kevés langyos tejjel felöntjük, és hagyjuk felfutni.
  3. Miután felfutott az élesztő, a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, belegyúrva az apró kis kockára megvágott sonkát és lila hagymát, és a bort is.
  4. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2366
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti maradék sonkából, bableveshez kitűnő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...