r
Nosalty Logó

Pizzoccheri

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
OsztriGa
Pizzoccheri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 723 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 2893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2286.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3087 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6734 micro
Összesen 723 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9145.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    3012 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    972 mg
  • Foszfor
    2773 mg
  • Nátrium
    2246 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2069 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1076 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1039 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26938 micro
Összesen 2893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1830 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteket egy lábasban elkeverjük, és apránként adagoljuk hozzá a kézmeleg vizet, gyúrjuk ruganyos tésztává. Lisztezett deszkán 1-2 mm vékonyra nyújtjuk. Kb. 8 cm széles csíkokra vágjuk fel a kinyújtott tésztát. A tésztacsíkokat jól meglisztezzük, és egymásra helyezzük. Így együtt metéljük fel kb. 1 cm széles csíkokra. Ha összetapadnának a rétegek, szedjük őket szét, szélesre nyitott ujjakkal "gereblyézzük" őket át, rázogassuk szét őket, miközben lisztezzük meg, nehogy összeragadjanak.
  2. Mossuk meg a spenótot, tépkedjük a nagyobb leveleket ketté. Tisztítsuk meg a burgonyát, és vágjuk nagyobb kockákra. Tegyük a spenótot és a burgonyát fazékba, öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi (a spenót idővel összeesik, így jut hely a tésztának is) sózzuk meg, és forraljuk fel, főzzük további 5 percig.
  3. Tegyük bele a tésztát, rázogassuk kissé meg, és főzzük 15 percig.
  4. Közben kis lábasban olvasszuk fel a vajat, dobjuk rá a kettétépett zsályalevélkéket, törjük bele a fokhagymát, pirítsuk együtt őket 1-2 percig.
  5. Szűrjük le a tésztát, öntsük rá a vajat (a zsályalevelet előbb távolítsuk el belőle). Keverjük bele a vékony darabkákra vágott sajtot, keverjük át, hogy a sajt elolvadjon benne.
  6. Tálaljuk forrón, tányérokon szórjuk meg parmezánnal.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8711
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Ajánló

Fehér borral, vagy roséval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzoccheri
OsztriGa 35 recept

Igazi téli étel. Gyakran látni olasz sípályák melletti kis gyorséttermekben is, de ahogyan megfigyeltem, a legtöbbször csak a helyiek választják, nem túl előnyös, mondhatni kevésbé bizalomkeltő kinézete miatt. Én valamikor a 80-as évek derekán ettem ilyet először, és azóta mindig hoztunk síelésekből hazatérvén száraztésztát. Ha a tészta megvan, már szinte percek alatt kész, ez a különlegesség. Csakhogy tavaly nem voltunk síelni, így aztán elmaradt a tésztavásárlás. Ezért gondoltam, majd letöltöm innen a receptet, de legnagyobb meglepetésemre nem találtam még fent a receptjét. Sőt magyar oldalakon sem, így aztán a világhálón néztem körül. A tésztát meggyúrni egyáltalán nem nehéz, talán a metéléshez kell némi rutin, de az se olyan vészes. Legtöbbször kelkáposztával készítik, vagy mángolddal, ez utóbbit sehol nem kaptam, a káposztával meg az a bajom, hogy azzal még ennyire sem fotogén, a drága :-).  

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...