Pizzoccheri
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
63g hajdinaliszt209 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
50g víz0 kcal
A szószhoz
-
75g spenót12 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
50g gruyére sajt207 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
250g hajdinaliszt838 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
200g víz0 kcal
A szószhoz
-
300g spenót50 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
200g gruyére sajt826 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
17g hajdinaliszt57 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
13.6g víz0 kcal
A szószhoz
-
20.4g spenót3 kcal
-
20.4g burgonya12 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
13.6g gruyére sajt56 kcal
-
3.4g parmezán sajt13 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2286.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 753 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 693 mg
-
Nátrium 561 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 178.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 269 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3087 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6734 micro
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 131.4 g
Zsír
-
Összesen 135.7 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 383 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9145.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 3012 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 972 mg
-
Foszfor 2773 mg
-
Nátrium 2246 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 305.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 712.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2069 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 1076 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 639 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 1039 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12349 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26938 micro
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 839 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1830 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g hajdinaliszt
-
100 g finomliszt
A szószhoz
-
3 közepes db burgonya
-
4 gerezd fokhagyma
-
200 g gruyére sajt
-
5 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A liszteket egy lábasban elkeverjük, és apránként adagoljuk hozzá a kézmeleg vizet, gyúrjuk ruganyos tésztává. Lisztezett deszkán 1-2 mm vékonyra nyújtjuk. Kb. 8 cm széles csíkokra vágjuk fel a kinyújtott tésztát. A tésztacsíkokat jól meglisztezzük, és egymásra helyezzük. Így együtt metéljük fel kb. 1 cm széles csíkokra. Ha összetapadnának a rétegek, szedjük őket szét, szélesre nyitott ujjakkal "gereblyézzük" őket át, rázogassuk szét őket, miközben lisztezzük meg, nehogy összeragadjanak.
- Mossuk meg a spenótot, tépkedjük a nagyobb leveleket ketté. Tisztítsuk meg a burgonyát, és vágjuk nagyobb kockákra. Tegyük a spenótot és a burgonyát fazékba, öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi (a spenót idővel összeesik, így jut hely a tésztának is) sózzuk meg, és forraljuk fel, főzzük további 5 percig.
- Tegyük bele a tésztát, rázogassuk kissé meg, és főzzük 15 percig.
- Közben kis lábasban olvasszuk fel a vajat, dobjuk rá a kettétépett zsályalevélkéket, törjük bele a fokhagymát, pirítsuk együtt őket 1-2 percig.
- Szűrjük le a tésztát, öntsük rá a vajat (a zsályalevelet előbb távolítsuk el belőle). Keverjük bele a vékony darabkákra vágott sajtot, keverjük át, hogy a sajt elolvadjon benne.
- Tálaljuk forrón, tányérokon szórjuk meg parmezánnal.
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8711
- Feltöltés dátuma: 2010. november 19.
Ajánló
Fehér borral, vagy roséval.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Igazi téli étel. Gyakran látni olasz sípályák melletti kis gyorséttermekben is, de ahogyan megfigyeltem, a legtöbbször csak a helyiek választják, nem túl előnyös, mondhatni kevésbé bizalomkeltő kinézete miatt. Én valamikor a 80-as évek derekán ettem ilyet először, és azóta mindig hoztunk síelésekből hazatérvén száraztésztát. Ha a tészta megvan, már szinte percek alatt kész, ez a különlegesség. Csakhogy tavaly nem voltunk síelni, így aztán elmaradt a tésztavásárlás. Ezért gondoltam, majd letöltöm innen a receptet, de legnagyobb meglepetésemre nem találtam még fent a receptjét. Sőt magyar oldalakon sem, így aztán a világhálón néztem körül. A tésztát meggyúrni egyáltalán nem nehéz, talán a metéléshez kell némi rutin, de az se olyan vészes. Legtöbbször kelkáposztával készítik, vagy mángolddal, ez utóbbit sehol nem kaptam, a káposztával meg az a bajom, hogy azzal még ennyire sem fotogén, a drága :-).