r
Nosalty Logó

Pizzatészta, paradicsomszósz 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Pizzatészta, paradicsomszósz 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 607 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 2424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 158 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6442 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 607 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8213.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    6688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    948.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1568 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    25770 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 2424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1680 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. Pizzatészta készítése:
  2. Egy keverőtálba beleszitáljuk az összes lisztet, belerakjuk a sót és az oregánót. Elkavarjuk benne jól, és egy mélyedést készítünk a közepébe.
  3. Egy tálkában a langyos vízben feloldjuk a kristálycukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Simára keverjük, nyomkodjuk kézzel, majd beleöntjük a liszt mélyedésbe, amit előzőleg elkészítettünk. Hozzákeverünk egy keveset a lisztből, és letakarva hagyjuk pihenni 30 percet.
  4. Összegyúrjuk az élesztős masszával a többi lisztet, belekavarjuk az olívaolajat, és szépen hozzádolgozzuk darabonként a mangalicazsírt. Addig dagasztjuk, míg a kezünktől jól elválik a tészta, kellemesen lágy, rugalmas állagú legyen a végeredmény. A keverőtálat kilisztezzük, és benne hagyjuk kelni 60 percet, olajozott frissentaró fóliával lefedve.
  5. Amikor megkelt, lisztezett deszkára kiborítjuk, jól átdolgozzuk, és négy egyforma részre osztjuk. Mindegyik darabból kis cipót formázunk, és olajozott frissentartó fóliával lefedve őket 30 percig kelni hagyjuk.
  6. A sütőt légkeverésesben 230°C fokra melegítjük (250°C a hagyományosban). Egy sütőlemezt margarinnal vagy zsírral megkenünk.
  7. Az egyik cipócskát nyújtófával kissé kinyújtjuk (kb. 15-20 cm átmérőig), majd ezután kézzel, mint a lángost, laza mozdulatokkal körkörösen kihúzzuk 28-30 cm-es átmérőig, és ráhelyezzük a sütőlemezre. Megkenjük pizzaszósszal, rápakoljuk azokat a dolgokat, amiket szeretnénk, és berakjuk a sütő legalsó rácsára. 10 percig sütjük.Azon melegében tálaljuk.
  8. A többi cipócskával ugyanígy járunk el szépen sorban.
  9. Pizza-alapszósz készítése:
  10. Egy lábasban az olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt közepes lángon megdinszteljük.
  11. Ezután hozzáadjuk a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet. Belekeverjük az összes fűszert a bazsalikom és a cukor kivételével, és lassú tűzön, lefedve 30 pecig főzzük.
  12. Ezután belerakjuk a cukrot és a bazsalikomot, és addig főzzük még, amíg a cukor fel nem oldódik. (kb 2-3 perc).
  13. Amint kész, két lehetőségünk van, vagy így rusztikusan használjuk fel, és kenjük a tésztára, vagy egy botmixer segítségével átmixeljük, és ezután kenjük csak a tésztánkra. Mind a kettő változat jó megoldás.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 831
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 99805
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 11.

Ajánló

Nagyon jó ötlet beszerezni egy 2,5 cm-es gránit- vagy márványlapot, azt tenni a legalsó rácsra, és együtt felforrósítani a sütővel, majd a pizzát erre helyezni. Igazi, kövön sütött pizzát kapunk ekkor. (Ez egyébként Jamie Oliver tanácsa az egyik könyvéből.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy örömünkre, jó néhány pizzarecept átnézése és próbálkozás után, sikerült egy igen kellemes pizzatésztát kikísérletezni. Ezt szeretnénk most megosztani Veletek. Nagyon finom, omlós, nem kemény tésztát kaptunk, amit ráadásul elég könnyű formázni is. A pizza-alapszószon nem kellett sokat kísérletezni, Mr Smith-nek ezek az olaszos szószok, raguk, mártások igen jól mennek, és most sem csalódtunk a végeredményben!:) Nagyszerű szórakozás együtt készíteni pizzát, mindenki a saját kedvére-kényére pakolhat rá mindenfélét. A gyerekek pedig sokkal, de sokkal többet esznek abból, amit saját maguk állítottak össze, mint azokból a pizzákból, amit rendelünk, vagy fagyasztva veszünk. A sütő legyen jó forró, hogy minél rövidebb ideig süljön a pizza. Ha 10 percnél hosszabb ideig kellene sütnünk, mert nem tudunk elég magas hőfokot produkálni, jót tesz egy vízzel teli hőálló edény, amit szintén behelyezünk a sütőbe. Amúgy 4 db 28-30 cm-es átmérőjű pizzát kapunk ebből az adag tésztából.

Hozzávalók

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...