Pizzatészta, paradicsomszósz 2.
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pizzatésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
63g rétesliszt228 kcal
-
8 kcal
-
75g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
45 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
A pizzaszószhoz
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
4 kcal
-
25g paradicsomlé4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
4g kockacukor15 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pizzatésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g rétesliszt910 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
300g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g mangalica zsír180 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
11g só0 kcal
-
2g oregánó5 kcal
A pizzaszószhoz
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
16 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g borsikafű1 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0 kcal
-
15g kockacukor58 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pizzatésztához
-
16.3g finomliszt59 kcal
-
16.3g rétesliszt59 kcal
-
2 kcal
-
19.6g víz0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
1.3g mangalica zsír12 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
A pizzaszószhoz
-
26.1g konzerv paradicsom4 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
1.3g sűrített paradicsom1 kcal
-
6.5g paradicsomlé1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g kockacukor4 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2053.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 1672 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 237.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6442 micro
-
Lut-zea 150 micro
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.9 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8213.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 789 mg
-
Nátrium 6688 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446.3 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 948.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1568 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 25770 micro
-
Lut-zea 599 micro
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 436 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1680 micro
-
Lut-zea 39 micro
Hozzávalók
A pizzatésztához
-
250 g finomliszt
-
250 g rétesliszt
-
3 dkg friss élesztő
-
3 dl víz
-
1 csapott ek cukor
-
2 dkg mangalica zsír
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek só
-
2 tk oregánó
A pizzaszószhoz
-
400 g konzerv paradicsom
-
1 dl paradicsomlé
-
0.5 tk oregánó
-
0.3 tk borsikafű
-
1 tk bazsalikom
-
1 teáskanál só
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A pizzatésztához
- Pizzatészta készítése:
- Egy keverőtálba beleszitáljuk az összes lisztet, belerakjuk a sót és az oregánót. Elkavarjuk benne jól, és egy mélyedést készítünk a közepébe.
- Egy tálkában a langyos vízben feloldjuk a kristálycukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Simára keverjük, nyomkodjuk kézzel, majd beleöntjük a liszt mélyedésbe, amit előzőleg elkészítettünk. Hozzákeverünk egy keveset a lisztből, és letakarva hagyjuk pihenni 30 percet.
- Összegyúrjuk az élesztős masszával a többi lisztet, belekavarjuk az olívaolajat, és szépen hozzádolgozzuk darabonként a mangalicazsírt. Addig dagasztjuk, míg a kezünktől jól elválik a tészta, kellemesen lágy, rugalmas állagú legyen a végeredmény. A keverőtálat kilisztezzük, és benne hagyjuk kelni 60 percet, olajozott frissentaró fóliával lefedve.
- Amikor megkelt, lisztezett deszkára kiborítjuk, jól átdolgozzuk, és négy egyforma részre osztjuk. Mindegyik darabból kis cipót formázunk, és olajozott frissentartó fóliával lefedve őket 30 percig kelni hagyjuk.
- A sütőt légkeverésesben 230°C fokra melegítjük (250°C a hagyományosban). Egy sütőlemezt margarinnal vagy zsírral megkenünk.
- Az egyik cipócskát nyújtófával kissé kinyújtjuk (kb. 15-20 cm átmérőig), majd ezután kézzel, mint a lángost, laza mozdulatokkal körkörösen kihúzzuk 28-30 cm-es átmérőig, és ráhelyezzük a sütőlemezre. Megkenjük pizzaszósszal, rápakoljuk azokat a dolgokat, amiket szeretnénk, és berakjuk a sütő legalsó rácsára. 10 percig sütjük.Azon melegében tálaljuk.
- A többi cipócskával ugyanígy járunk el szépen sorban.
- Pizza-alapszósz készítése:
- Egy lábasban az olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt közepes lángon megdinszteljük.
- Ezután hozzáadjuk a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet. Belekeverjük az összes fűszert a bazsalikom és a cukor kivételével, és lassú tűzön, lefedve 30 pecig főzzük.
- Ezután belerakjuk a cukrot és a bazsalikomot, és addig főzzük még, amíg a cukor fel nem oldódik. (kb 2-3 perc).
- Amint kész, két lehetőségünk van, vagy így rusztikusan használjuk fel, és kenjük a tésztára, vagy egy botmixer segítségével átmixeljük, és ezután kenjük csak a tésztánkra. Mind a kettő változat jó megoldás.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 831
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 99832
- Feltöltés dátuma: 2010. január 11.
Ajánló
Nagyon jó ötlet beszerezni egy 2,5 cm-es gránit- vagy márványlapot, azt tenni a legalsó rácsra, és együtt felforrósítani a sütővel, majd a pizzát erre helyezni. Igazi, kövön sütött pizzát kapunk ekkor. (Ez egyébként Jamie Oliver tanácsa az egyik könyvéből.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nagy örömünkre, jó néhány pizzarecept átnézése és próbálkozás után, sikerült egy igen kellemes pizzatésztát kikísérletezni. Ezt szeretnénk most megosztani Veletek. Nagyon finom, omlós, nem kemény tésztát kaptunk, amit ráadásul elég könnyű formázni is. A pizza-alapszószon nem kellett sokat kísérletezni, Mr Smith-nek ezek az olaszos szószok, raguk, mártások igen jól mennek, és most sem csalódtunk a végeredményben!:) Nagyszerű szórakozás együtt készíteni pizzát, mindenki a saját kedvére-kényére pakolhat rá mindenfélét. A gyerekek pedig sokkal, de sokkal többet esznek abból, amit saját maguk állítottak össze, mint azokból a pizzákból, amit rendelünk, vagy fagyasztva veszünk. A sütő legyen jó forró, hogy minél rövidebb ideig süljön a pizza. Ha 10 percnél hosszabb ideig kellene sütnünk, mert nem tudunk elég magas hőfokot produkálni, jót tesz egy vízzel teli hőálló edény, amit szintén behelyezünk a sütőbe. Amúgy 4 db 28-30 cm-es átmérőjű pizzát kapunk ebből az adag tésztából.