r
Nosalty Logó

Pizzás-kolbászos kifli

NS
Pizzás-kolbászos kifli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Töltelékhez

Tetejére

684
Kalória
22.9g
Fehérje
60.9g
Szénhidrát
37.8g
Zsír
41.2g
Víz
53.3g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 684 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 5475 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 323 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 684 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.9 g

Zsír

  • Összesen
    302.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14206.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1843 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    10334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    487.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 5475 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A tejben feloldjuk a kockacukrot. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, ezután az olajjal. Elkezdjük gyúrni, és apránként hozzáadjuk a cukros tejet addig, míg egy egynemű tésztát nem kapunk.
  2. A tésztát kivesszük egy lisztezett deszkára, 5 egyenlő részre osztjuk, ezek kb. 200 g-osak lesznek. Egy tésztát a deszkán hagyunk, a többit az előbbi tálba helyezzük úgy, hogy meglisztezzük a tálat, hogy bele és egymáshoz ne ragadjanak.
  3. A kinn maradt tésztát pizza alakúra nyújtjuk.

Töltelékhez

  1. Megkenjük kb. 2 evőkanál pizzaszósszal, ehelyett használhatunk pizzakrém és ketchup keverékét is, majd 8 cikkre vágjuk. Minden szeletre helyezünk a vékonyra felszeletelt házi kolbászból 2-3 szeletet. Azért fontos, hogy vékony legyen, mert így könnyebb összegöngyölni. A szélesebb oldalánál kezdve óvatosan feltekerjük a kisebb felé a tésztát, és egy mozdulattal a két sarkát egymás felé hajtjuk, hogy elérjük a kifli formát.

Tetejére

  1. A tojást jól felverjük, és a kész kifliket megkenjük vele. Tetejére egy jó nagy csipet sajtot szórunk, majd pici sóval meghintjük.
  2. A tepsibe sütőpapírt teszünk, arra ráhelyezzük a kifliket. Nem fontos nagy távolságot tartani közöttük, hiszen nem fognak már nőni, csak arra vigyázzunk, hogy egymáshoz ne ragadjanak.
  3. A sütőt előmelegítjük. Gázsütőnél 4-es fokozaton, légkeveréses villanysütőnél 140 fokon sütjük, hogy a belső tészta is jól átsüljön. Addig sütjük, míg a tetején a sajt szépen megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Pincebulik és egyéb rendezvények fontos kelléke! A fiúk kedvence! :) Mindig ez fogy el a leghamarabb, egy adagnak fölösleges is nekiállni! :)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...