r
Nosalty Logó

Pizzás csiga Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Pizzás csiga Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1700 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 425 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3367.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    2074 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1700 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    695 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomok alján kereszt alakú bemetszést ejtünk, és fél percre lobogó, forró vízbe tesszük. Lehúzzuk a héját, kivágjuk a csumáját, kettévágva kimagozzuk (a magokat kidobjuk), felaprítjuk.
  2. A húsos, felaprított bacont teflon serpenyőben kezdjük pirítani (olaj nem szükséges), 1 perc múlva hozzáadva a lilahagymát, majd mikor az megdinsztelődött, akkor a sonkát, a paradicsomot, fűszereket, pizzakrémet. Két perc alatt összerottyantjuk.
  3. A kinyújtott tésztán egyenletesen elterítjük a szószt, és a fele reszelt sajttal megszórjuk. Lazán feltekerjük a tésztát, és 2 cm széles szeletekre vágjuk (14 db lett).
  4. Vágott oldalával lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megszórjuk a sajt másik felével.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4671
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzás csiga Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Fiam ma gombfoci versenyre megy. Nehéz kitalálni, mi az, amit ilyenkor megeszik, mert feszített tempóban telik az egész nap. Egy-egy ilyen kis falatot bármikor bekaphat a játékok között.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...