r
Nosalty Logó

Pizzás csiga 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzás csiga 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 809 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3237 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 255 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 809 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3271.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1080 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 3237 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt; felfuttatjuk (én 50 fokos sütőbe beteszem pár percre).
  2. A liszthez közben hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a felfutott élesztővel összegyúrjuk. Ha szükséges, lisztezzük, vagy tejet tehetünk hozzá, úgy, hogy összeálljon a tészta.
  3. Kb. 1 órán át kelesztjük.
  4. Amikor megkelt, vékonyra kinyújtjuk (elég nagy téglalapot kapunk).
  5. Rákenjük a melegszendvicskrémet, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, és megszórjuk reszelt sajttal ízlés szerint.
  6. A tésztát nem túl szorosan feltekerjük, és éles késsel felszeleteljük, majd kiolajozott tepsire rakosgatjuk a csigákat. Nem baj, ha kifolyik a krém, a csiga közepébe "visszalapátolhatjuk".
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. Nem szükséges megkenni a tetejét semmivel, mivel a pizzás krém és a sajt nem hagyja kiszáradni a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*40 cm
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 27840
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 10.

Ajánló

Egy pohár tejjel kiváló uzsonna.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányaim szeretik a paradicsomos ételeket. A pizzás melegszendvicskrémet én pedig azért szeretem, mert úgy van benne "elrejtve" egy pici hús, hogy fel sem tűnik, amikor a gyerek megeszi. Végül is a pizzatésztámat egy kicsit dúsítottam (tojás, tejföl) és csigákba tekertem. Olyan, mintha pizzát ennél, csak csiga alakban (a gyerek érdekében...).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...