r
Nosalty Logó

Pizzarétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzarétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3365 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3016 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 842 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7713.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    2489 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    3121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 3365 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    926 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, az ásványvizet, az olajat. Jól elkeverjük.
  2. A sonkás felvágottat nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Letesszük az első réteslapot, megkenjük a tojásos masszával, majd flakonos ketchupot csurgatunk rá tetszés szerint, de nem kell túl sok.
  4. Jön a második réteslap. Tojásos massza és ketchup.
  5. Jön a harmadik réteslap. Tojásos massza, ketchup, sonkás felvágott és oregánó.
  6. Rátesszük a negyedik réteslapot. Tojásos massza, ketchup, végül ráreszeljük a sajt 1/3-át.
  7. Óvatosan felcsavarjuk, és vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük.
  8. Ezt az egész műveletet még kétszer megismételjük - 3 rúd rétes lesz a végén.
  9. A rudak tetejét vékonyan lekenjük olajjal, és megszórjuk szezámmaggal.
  10. Előmelegített sütőben sütjük.
  11. Egy kicsit pihentessük, és utána szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 22257
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Ajánló

Aki szereti a gombát, az egy sor réteslappal többet tegyen. Arra is a tojásos massza, ketchup, gombaszeletek megy. Vendégvárónak, születésnapra is ajánlom. Aki kipróbálja, nem fog csalódni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ittteni receptes újságban találtam ezt a recepet, igaz egy kicsit másképpem elkészítve. A tojásos masszához tettek még bele 300 g túrót is. Mivel minden hozzávaló volt itthon a túrón kívül, így anélkül készítettem el, és így is tökéletes lett. Maradt belőle vacsorára, és hidegen is nagyon jó volt. Azóta már többször csináltam, nekünk nagyon bevált. Szerintem még ízlés szerint lehet variálni vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...