r
Nosalty Logó

Pizza Tatin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Pizza Tatin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2224 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4448 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    2741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    2761 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 1497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1308 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt pár percre bekapcsoljuk 160 fokra.
  2. A tésztához az élesztőt elkeverjük a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt kézzel cipót gyúrunk belőle, jénai tálba tesszük, letakarjuk egy benedvesített, tiszta konyharuhával és betesszük a langyos (már kikapcsolt) sütőbe 30-40 percre kelni.
  3. A feltéthez a paradicsomokat félbe, a mozzarella golyókat apró darabokra vágjuk.
  4. Egy 25 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, majd vágott felükkel lefele belefektetjük a paradicsomokat, rárendezzük a sonkaszeleteket, megszórjuk a mozzarellával, meghintjük bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal.
  5. A szépen megkelt tésztát kezünkkel kör alakúra húzogatjuk és a paradicsomos-sonkás-sajtos alapra tesszük.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt ropogósra sütjük a tésztát.
  7. Ahogy kivettük a sütőből, óvatosan kifordítjuk a tortaformából, így fentre kerül a guszta, sült paradicsomos, olvadt sajtos feltét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8192
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 06.

Ajánló

Tipp: Nyáron nem szükséges a tésztát langyos sütőben keleszteni, de ilyenkor ősszel és télen jól jön ez a praktika. Megjegyzés: A feltét ízlés szerint bátran bővíthető, variálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc francia gasztroblogomról származik ez a recept, amely a Tarte Tatin mintájára készül. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, eddig eszembe nem jutott volna így pizzát készíteni, pedig nagyon egyedi az ötlet, hogy a tortaformában alul klasszul összesül a paradicsom, sonka, mozzarella íze és a tetejét koronázza a tészta! Persze csak sülés közben, az asztalra már hagyományos formában, de mégis egyedi ízvilággal kerül!

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...