r
Nosalty Logó

Pizza perectésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Pizza perectésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a tésztához

feltét

tálaláshoz

Összesen 606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a tésztához

feltét

tálaláshoz

Összesen 2414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a tésztához

feltét

tálaláshoz

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1773.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7094.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    4779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 2414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

a tésztához

feltét

tálaláshoz

Elkészítés

a tésztához

  1. A langyos vízben elkeverjük a melaszt, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  2. Összegyúrjuk a liszttel, puha vajjal meg a sóval.
  3. Kinyújtjuk vagy ellapogatjuk kerekre, kb. 30 cm átmérőjű legyen.
  4. Kizsírozott sütőlemezre rakjuk.

feltét

  1. A puha krémsajtot keverjük össze a lereszelt cheddar sajttal, kenjük meg a tésztát, a szélén 2-3 centit elhagyva.
  2. Azt kenjük meg a vízben elkevert szódabikarbónával, amit gyöngyözésig melegítettünk.
  3. A kolbászt szeleteljük fel, amilyen vékonyra csak tudjuk, és rakjuk a krémsajtos tésztára.
  4. Forró sütőbe rakjuk (az alsó harmadában helyezzük el a tepsinket), és szép pirosra sütjük.

tálaláshoz

  1. Amikor megsült, olvasztott vajjal kenjük körbe a szélét, és hintsük meg sóval. A tetejére pedig a reszelt ementálit és a parmezánt szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 649
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik pizzás üzletlánc újdonsága egy ilyesmi pizza. Mikor meghallottam, hogy paradicsomszósz helyett sajtszósz van rajta, hát nem is akartam megkóstolni. De legyünk nyitottak felkiáltással, gondoltam, egyszer azért illik belecsípni. Nekem annyira ízlett, hogy belevágtam a házi változatba is. Szerencsére nemrég sütöttem Dacota bajor lúgos sörperecét, és az szuper alap lett a pizzához. Annyira hasonlít az íze az üzletlánc által árusítotthoz, hogy nem kell sírva könyörögjek nekik a receptért, mert az volt a tervem, ugyanis csak november végéig lesz kapható.

Hozzávalók

a tésztához

feltét

tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...