r
Nosalty Logó

Pizza Napoletana Margherita

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csilla2111
Pizza Napoletana Margherita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4015.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    2581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1117 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    23158 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 1122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12046 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1788 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    7744 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3351 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    3600 micro
Összesen 3365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3914 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk.
  2. A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd ezt a mélyedésbe öntjük. Kívülről-befelé szedve a lisztet, összedolgozzuk a tésztát, majd addig dagasztjuk, amíg szép fényes, ruganyos labdává válik.
  3. A tésztát egy olívaolajjal kikent tálba tesszük, és kicsit őt magát is megkenjük olajjal. Legalább egy órát langyos helyen, letakarva kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd 3 darabba vágjuk. (Én annyira vékonyra nyújtottam, hogy lazán kijött belőle 3 db 32 cm-es pizza.)
  5. Sima felületű labdává gyúrjuk őket, majd kerekre nyújtjuk (magától is kerek lesz persze). Én kísérleteztem a kézzel kihúzogatással, egyik tenyeremmel a közepén, a másik kezemmel húzogatva-egész jól ment.
  6. Ezután a paradicsomszósszal megkenjük, elhelyezünk rajta néhány bazsalikom levelet és korongonként 5-6 szelet mozzarella sajtot.
  7. Pizzalapra vagy sütőlapra (szerencsések pizzakőre) rakjuk. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre melegítjük elő. Ha felmelegedett, egyenként süthetjük a pizzákat. Számítsunk rá, hogy a tészta állásában kelni fog, ezért érdemes a sütőt előre melegíteni, illetve a pizzákat egymás után nyújtani.
  8. Ha van a sütőben légkeverés, akkor 2 percig rátesszük, majd még kb.13 percig sütjük, az utolsó két perc is légkeveréssel mehet. (Nekem csak alul-felül sütésen sült, a különbség annyi, hogy így nem jön fel olyan szépen a széle.) Amikor a sajt pirulni kezd és a tészta karimája barnás-piros, kikapjuk a pizzát a sütőből. Ilyenkor lehet még egy kis jó olívaolajat locsolni rá.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2306
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csilla2111 3 recept

Sokszor láttam főzős műsorokban az eredeti, nápolyi pizza készítését. Egyszerűségében is zseniális, a szegénység és praktikum szülte ezt a tökéletes receptet. Abból készítették, ami volt. A Margherita változat tényleg csupán néhány alapvető hozzávalót igényel, azok viszont legyenek jó minőségűek. A receptet már több helyen olvastam, és annak ellenére, hogy fatüzelésű kemence híján vagyok, nekiugrottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...