r
Nosalty Logó

Pizza Margherita

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza Margherita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2801 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 559 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6906.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1737 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1661 mg
  • Nátrium
    3094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1989 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 2801 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    814 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot, elkeverjük benne az élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet mély tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk. Egy kevés lisztet még a tetejére szórunk, és konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük.
  3. Aztán hozzáadjuk a sót, az olajat, és annyi vizet, hogy kissé ragacsos, lágy masszát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, a rétestésztához hasonlóan jópárszor a deszkához csapjuk, cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarva ismét kétszeresére kelesztjük.
  4. Ezután lisztezett deszkára helyezzük, lazán átgyúrjuk, és aszerint, hogy 1 nagyobb vagy több kisebb pizzát akarunk belőle sütni, tenyerünkkel a kívánt formájúra és nagyságúra alakítjuk.
  5. Kiolajozott/ kivajazott sütőformába terítjük úgy, hogy a közepe vékonyabb, a pereme vastagabb legyen.
  6. A peremet kb. 2 cm szélesen takaratlanul hagyjuk, belsejét vékonyan megkenjük olajjal. Megrakjuk a csíkokra vágott vagy lazán szétnyomkodott paradicsomokkal, a vékonyan felszeletelt vagy kockákra vágott mozzarella felével, sózzuk, meghintjük bazsalikommal, majd olívaolajjal meglocsoljuk.
  7. Forró sütőben 20-25 percig sütjük.
  8. A sütés befejezése előtt 5 perccel rakunk még rá vékonyan felszeletelt vagy lereszelt mozzarellát. Tetejét bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25029
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a pizzának a receptje állítólag 1889-ből származik, mikor is I. Umberto olasz király feleségének, Margherita királynének arra támadt kedve, hogy megízlelje a pórias pizzát. A palotába hívatták Nápoly leghíresebb pizzasütőjét, don Raffaelle Espositot, aki felesége, donna Rosa kíséretében be is vonult a királyi konyhába. Háromféle pizzát készítettek: egy hagyományosat olajjal, sajttal, bazsalikommal; egy másikat olajjal, paradicsommal, fokhagymával; és egy teljesen újat - piros paradicsommal, fehér mozzarellával és zöld bazsalikommal, az olasz nemzeti színeket idézve. Margherita királynénak ez utóbbi tetszett a legjobban, így don Raffaele másnap már Pizza Margherita néven reklámozta legújabb kreációját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...