r
Nosalty Logó

Pizza lustálkodós vasárnapon

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Pizza lustálkodós vasárnapon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1514 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    2028 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    2017 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    3606 micro
Összesen 758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4873.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    4055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    4033 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    7212 micro
Összesen 1514 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2443 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. a pizzatésztát a tepsibe terítjük
  2. egy tálkában összekeverjük a paradicsom sűrítményt, a fűszereket, a fokhagymát fokhagymanyomóval beletörjük, és hozzáadjuk a nádcukrot is, hogy ne legyen élesen savanyú a szósz
  3. a paradicsomszószt a tésztára kenjük
  4. a lila hagymát felkarikázzuk és rászórjuk a tésztára
  5. a gombát megmossuk, én nem szoktam megpucolni, így az értékes tápanyagok megmaradnak
  6. csak a fejét felkarikázzuk, (a szárát felhasználhatjuk másra) rászórjuk a tésztára
  7. így teszünk az oliva bogyóval is, és a spenóttal is
  8. a tonhalat is elosztjuk a pizzán, én folyattam az olajból is bőven rá
  9. az előmelegített sütőben megsütjük
  10. én a végén még egy kicsit meg is grilleztem de ez elhagyható
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20107
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 02.

Ajánló

Én nem tettem rá sajtot, mivel nem fogyasztok tejtermékeket, de nem is hiányzik róla, elég tartalmas! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A napokban vettem egy félkész pizzatésztát, mert tudtam, hogy vasárnap nem akarok nagy főzöcskézést  csinálni, és pizzát is régen ettem már. Viszont szeretem a saját ízvilágomat "elővarázsolni", akár egy pizza erejéig is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...