Pizza fritta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Krisztike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
5g élesztő5 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
75g víz0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
1g só0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
Hozzávalók a szószhoz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
30 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g cukor10 kcal
A feltét hozzávalói
-
38g mozzarella112 kcal
-
13g fekete olajbogyó15 kcal
-
13g rukkola3 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
1664
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
20g élesztő21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
300g víz0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
6g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Hozzávalók a szószhoz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
120 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
A feltét hozzávalói
-
150g mozzarella449 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
50g rukkola13 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
6657
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
1g élesztő1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
14.6g víz0 kcal
-
24.3g finomliszt88 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
Hozzávalók a szószhoz
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
24.3g passzírozott paradicsom6 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
A feltét hozzávalói
-
7.3g mozzarella22 kcal
-
2.4g fekete olajbogyó3 kcal
-
2.4g rukkola1 kcal
-
20.6g napraforgó olaj182 kcal
Összesen
323
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 127.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2122.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 1410 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 248.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 548 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 17369 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
1664
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.6 g
Zsír
-
Összesen 510.8 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 240 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 163 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8488.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 1051 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1309 mg
-
Nátrium 5642 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 436.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 993.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 447 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 189 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 391 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2192 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 2243 micro
Összesen
6657
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3370 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
323
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
Hozzávalók a szószhoz
-
2 ek olívaolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db babérlevél
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál cukor
A feltét hozzávalói
-
15 dkg mozzarella
-
5 dkg fekete olajbogyó
-
5 dkg rukkola
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- Az élesztőt és a cukrot feloldjuk a 3 dl langyos vízben.
- A lisztben elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket és a 3 evőkanál olajat.
- Összegyúrjuk a hozzávalókat, dagasztani nem kell.
- 1-1,5 órán át kelesztjük.
- A megkelt tésztából 8 db, egyenként kb. 10 dkg-os gombócot formálunk.
- Ezeket a gombócokat, mint a lángost, korong alakúra nyújtjuk (húzzuk szét), és bő olajban 2-3 perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
Hozzávalók a szószhoz
- Amíg kel a tészta, elkészítjük a pizzaszószt.
- Olívaolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.
- Felöntjük a passzírozott paradicsommal, hozzáadjuk a fűszereket és ízesítő anyagokat, majd 20 perc alatt besűrítjük a mártást.
A feltét hozzávalói
- Az összeállításnál a kisütött pizzaalapra rákenünk 2-3 evőkanál mártást, megszórjuk szeletelt olajbogyóval és reszelt sajttal.
- A következő lépés, hogy ezt az előkészített pizzát 3 percre betoljuk a grill alá, hogy a sajt megpiruljon rajta.
- A kész pizzára rukkolát szórunk. Nagyon feldobja látványban és ízben is.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1539
- Feltöltés dátuma: 2014. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Krisztike
39 recept
Azt gondolná az ember, hogy ez a bő olajban kisütött pizza túl zsíros és nehéz! De ez egyáltalán nem így van. Meglehetősen kellemes és könnyű az összhatás! Állítólag ez volt a mostani, általunk ismert pizza előtt. Nápolyból származik, nagyon jól variálható! Ugyanúgy lehet rá pakolni bármit, amit az ember megkíván. Kicsit lángos érzése van az embernek tőle, de semmi hasonlóság nincs, ezt bizton állíthatom.