r
Nosalty Logó

Pite pudingos almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pite pudingos almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1114 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 6682 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 209 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1114 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    219.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4603.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2015 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1136.2 g
  • Cukor
    595 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1652.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1803 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 6682 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a sütőport, a porcukrot, a tojások sárgáját. Végül annyi tejet keverünk hozzá, hogy gyúrható tészta legyen.
  2. Két részre osztjuk, végül hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és az egyik tésztát kinyújtva belehelyezzük.

Töltelék

  1. Az almát közepes lyukú reszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk az 5 dl vizet és a cukrot, majd 10-15 percig főzzük.
  2. Levesszük a tűzről, és a 2,5 dl vízzel kikevert pudingport hozzákeverjük, sűrűre főzzük.
  3. A már kinyújtott tésztát megkenjük a krémmel (nem kell kihűteni), majd a másék fél tésztával befedjük. A tetejét villával megszurkáljuk, sütőbe tesszük, és kb 45 percig sütjük.
  4. Kihűtjük, később porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36x28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4175
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idén bő termés volt az almafán, ezért is döntöttem úgy, hogy ezt a süteményt készítem el. A receptet még nagymamámnál találtam. Itthon mindenki nagyon szereti, és van belőle bőségesen. Akár meggyel is el lehet készíteni, természetesen akkor puncs pudingot használjunk hozzá.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...