r
Nosalty Logó

Pisztácia torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Pisztácia torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A karamellkrémhez

608
Kalória
15g
Fehérje
42.5g
Szénhidrátok
43.1g
Zsír
57.5g
Víz
125.3g
Koleszterin
1.6g
Rost
30.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

Összesen 608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

Összesen 3654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A karamellkrémhez

Összesen 274 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    258.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2990.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    344.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    785 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 3654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát kivajazzuk (vagy sütőpapírral bélelt tepsit használunk).
  2. A pisztácia piskótával kezdünk. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat. Félretesszük a kézi robotgépet, és spatulával dolgozunk tovább.
  3. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport és hozzáadjuk a finomra őrölt pisztáciát is.
  4. 30-40 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A piskótát hagyjuk kihűlni, majd tortakerettel ellátva egy tálaló tálra tesszük.
  5. A karamellkrémhez a cukrot egy lábosban mérsékelt lángon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat és a ricottát. Elzárjuk a tüzet, és belekeverjük a mascarponét, joghurtot és a zselatint.
  6. A piskótára simítjuk a krémet. Hűtőben legalább 3 órát hagyjuk dermedni (de a legjobb, ha éjszakára betesszük).
  7. Tálaláskor megszórjuk őrölt brontei pisztáciával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Valahol a pisztáciás receptek között találtam az interneten ezt a kiváló tortát. Nagyon jól sikerült, Anyák napjára készítettem el, szív alakú formában. Költséges ugyan, de nekem megérte.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!