Piskótatekercs - gluténmentes
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
387
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1545
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
A piskótához
-
59 kcal
-
17.1g cukor66 kcal
-
0g só0 kcal
-
28.2g tojás35 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
1 kcal
A töltelékhez
-
34.1g sárgabaracklekvár95 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
Összesen
264
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 679.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
387
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2718.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 568 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 921 mg
-
Nátrium 1145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.7 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 174.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 731 micro
Összesen
1545
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
100 g cukor
-
3 db tojás
-
0.5 csomag gluténmentes sütőpor
A töltelékhez
-
20 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
A piskótához
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, a tepsinket kibéleljük sütőpapírral.
- Egy keverőtálban az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, citromhéjjal kézi mixer segítségével addig keverjük, amíg 3-4-szeresére nem nő (kb. 10-15 perc), legyen szép világos, habos.
- A liszthez hozzáadjuk a sütőport, jól elkeverjük.
- A tojásos habhoz kanalanként hozzáadjuk a lisztet, minden egyes kanál után óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
- A masszát a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és mehet is az előmelegített sütőbe, kb. 10-15 percre. Végezzünk tűpróbát, ha már nem ragad, akkor kész is a sütink (előfordulhat, hogy picit tovább kell sütni). Fontos, hogy a sütő ajtaját ne nyissuk ki a sütés alatt, csak az idő lejárta után.
- Ha kész, a sütit kevés cukorral beszórjuk, nedves konyharuhát teszünk rá, és megfordítjuk. Így a sütőpapír kerül felülre, ezt nedves szivaccsal (jól kicsavarjuk) megsimítgatjuk, így könnyen le tudjuk húzni a papírt a sütinkről.
- A konyharuha segítségével feltekerjük, picit állni hagyjuk, majd kitekerjük.
- Ezt kb. háromszor megismételjük, majd a piskótánk már hűlt is, és bekenjük baracklekvárral, és feltekerjük.
- Tálaláskor a sütit picit srégen vágjuk, aki szereti, porcukorral beszórhatja
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x30x6
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 19086
- Feltöltés dátuma: 2010. november 19.
Ajánló
Lehet tölteni bármilyen lekvárral, nutellával, felvert tejszínnel és friss eperrel..stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Ez egy dr. Schär recept. Az eredeti recept az én megadott hozávalóim duplája, de így nekem óriási magas a tészta, és lehetetlen összetekerni, ezért feleztem az adagot. Ha a megadott hozzávalóim dupláját vesszük, akkkor szuper torta alapot kapunk, csak akkor a tésztát 180 fokon, 45 percig kell sütni.