r
Nosalty Logó

Piskótatekercs - gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Cafika
Piskótatekercs - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 1545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2718.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 1545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, a tepsinket kibéleljük sütőpapírral.
  2. Egy keverőtálban az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, citromhéjjal kézi mixer segítségével addig keverjük, amíg 3-4-szeresére nem nő (kb. 10-15 perc), legyen szép világos, habos.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, jól elkeverjük.
  4. A tojásos habhoz kanalanként hozzáadjuk a lisztet, minden egyes kanál után óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
  5. A masszát a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és mehet is az előmelegített sütőbe, kb. 10-15 percre. Végezzünk tűpróbát, ha már nem ragad, akkor kész is a sütink (előfordulhat, hogy picit tovább kell sütni). Fontos, hogy a sütő ajtaját ne nyissuk ki a sütés alatt, csak az idő lejárta után.
  6. Ha kész, a sütit kevés cukorral beszórjuk, nedves konyharuhát teszünk rá, és megfordítjuk. Így a sütőpapír kerül felülre, ezt nedves szivaccsal (jól kicsavarjuk) megsimítgatjuk, így könnyen le tudjuk húzni a papírt a sütinkről.
  7. A konyharuha segítségével feltekerjük, picit állni hagyjuk, majd kitekerjük.
  8. Ezt kb. háromszor megismételjük, majd a piskótánk már hűlt is, és bekenjük baracklekvárral, és feltekerjük.
  9. Tálaláskor a sütit picit srégen vágjuk, aki szereti, porcukorral beszórhatja
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x30x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19076
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Ajánló

Lehet tölteni bármilyen lekvárral, nutellával, felvert tejszínnel és friss eperrel..stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy dr. Schär recept. Az eredeti recept az én megadott hozávalóim duplája, de így nekem óriási magas a tészta, és lehetetlen összetekerni, ezért feleztem az adagot. Ha a megadott hozzávalóim dupláját vesszük, akkkor szuper torta alapot kapunk, csak akkor a tésztát 180 fokon, 45 percig kell sütni.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...