r
Nosalty Logó

Piskóta csokival és dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Piskóta csokival és dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 846 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 846 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 3384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk és tojássárgákat a porcukorral habosra (kifehéredésig) keverjük.
  2. Beletesszüka vaníliáscukrot és a tejet, majd elkeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat és újra elkeverjük.
  3. A sütőport a lisztbe tesszük (összeszitáljuk), majdezt folytonos keverés mellett a kikevert tojássárgákhoz vegyítjük.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és belekeverjük a porcukrot. Ezt óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a tésztához, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  5. A tetejét apróra tördelt csokoládéval és vagdalt dióval megszórjuk.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon25-30 percig sütjük. Akkor van készen, ha a piskóta elválik a tepsi szélétől, illetve kiállja a tűpróbát:)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 80149
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt is a nagymamámmal együtt készítettük el, mégpedig a cseh Maria Hajková Édeskönyvében található recept alapján.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...