r
Nosalty Logó

Pirospaprikás-sós rúd Nóra konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pirospaprikás-sós rúd Nóra konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2896 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 483 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6129.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    3264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2165 micro
  • β-crypt
    499 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1849 micro
Összesen 2896 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet egy dagasztótálban meglangyosítjuk, majd beleszórjuk az instant élesztőt és a csipetnyi cukrot. Pár percig állni hagyjuk. (Lehet rendes élesztőt is használni, amelyet a szokásos módon felfuttatunk.)
  2. Az élesztős, cukros tejhez hozzáadjuk a többi hozzávalót (tojás, liszt, só, kakukkfű, olaj), és összedolgozzuk a tésztát. Ha nem áll össze, akkor még tejet adunk hozzá. A jól megdagasztott tésztát meleg helyre rakjuk kelni, minimum 1 órát (én a mikróba teszem be, ott pár másodpercre beindítom a mikrót, majd ott hagyom megkelni a melegben).
  3. Mikor duplájára kelt a tésztánk átgyúrjuk, majd kb. 0,5 cm vékonyságúra nyújtjuk. Ekkor félbehajtjuk, hogy lássuk mennyi a fele. Majd kihajtjuk, és a felét megszórjuk az őrölt pirospaprikával. Ráhajtjuk a másik felét és lenyomkodjuk (én nyújtófával kicsit nyújtok rajta, hogy biztos összeragadjon).
  4. Ezt követően megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, majd derelyeszaggatóval 1x4 cm-es darabokra vágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk, majd az előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1535
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mutatós és egyszerű sós csemege.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...