Piros pestós-virslis kelt tészta
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
40g tej22 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
2g só0 kcal
A töltelékhez
-
76g pesto296 kcal
-
100g füstölt virsli269 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
A tetejére
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g tej112 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
8g só0 kcal
A töltelékhez
-
380g pesto1482 kcal
-
500g füstölt virsli1345 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
A tetejére
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
35.1g finomliszt128 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
7g tej4 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.8g élesztő2 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
5.3g margarin38 kcal
-
0.3g só0 kcal
A töltelékhez
-
13.4g pesto52 kcal
-
17.6g füstölt virsli47 kcal
-
8.8g trappista sajt31 kcal
A tetejére
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.8 g
Zsír
-
Összesen 113.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4111.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 706 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 673 mg
-
Nátrium 2519 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 144 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 682 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 662 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 284.2 g
Zsír
-
Összesen 568 g
-
Telített zsírsav 195 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 171 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 1393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20558.6 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 566 mg
-
Kálcium 3528 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 424 mg
-
Foszfor 3367 mg
-
Nátrium 12596 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 842.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 720.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3409 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 792 micro
-
Kolin: 626 mg
-
Retinol - A vitamin: 3310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1207 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 910 micro
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 722.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához: tálba tesszük a lisztet, a tojásokat, cukrot, sót, margarint, vajat.
- Egy bögrébe teszünk: 2 dl langyos tejet, bele a teáskanálnyi cukrot, a belemorzsolt élesztőt és hagyjuk felfutni. A felfutott élesztőt beleöntjük a tálba, majd el kezdjük összedolgozni, szükség szerint langyos tejjel és liszttel segítve, hogy alaposan kidolgozott, jól összeálló tésztát kapjunk. Liszttel leszórva, konyharuhával letakarva langyos helyen hagyjuk megkelni a duplájára.
- A tésztát három cipóba vesszük, átgyúrjuk, és hagyjuk pihenni legalább 15 percig, letakarva.
- Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra, és a pesto egyharmadával megkenjük, ráteszünk hosszában egymás mellé két darab virslit, majd ennek közvetlen a tetejére is kettőt (úgy néz ki, mintha két pár lenne egymás tetején). A virslire hosszában teszünk 3-4 db 3-4 cm-es hosszú, csíkokra vágott trappista sajtot is, így tekerjük fel a lehető legszorosabban és úgy, hogy két oldalát az első tekerésnél behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
- Mind a három cipót így töltjük meg, és margarinnal kissé kikent tepsibe téve tett sütőpapírra tesszük, a tetejüket olvasztott margarinnal kenjük meg, és szórjuk meg szezámmaggal is.
- Előmelegített sütőbe téve aranybarnára sütjük (sütőtől függ!!), kiszedjük, hagyjuk kissé hűlni, majd szeleteljük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1826
- Feltöltés dátuma: 2012. február 24.
Ajánló
Egy jó zöldséges meleg leves után: karfiol leves, zöldborsóleves csipetkével, tárkonyos zöldbableves, ki mit szeretne.... (lebbencsleves nálunk) nagyon finom második fogás volt és laktató is. De délután finom friss tejjel fogyasztva is nagyon finom. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Jó hideg van, február közepe, hóesés, még mindig szükség van a finom, házi készítésű kelt ételekre, illatukra, ízükre -és ezt most kivételesen a jelenleg nálunk befutott piros pestóval szerettem volna megtölteni. Virsli mindig van a hűtőben, ez egy otthon lévő mentőöv,- más húsféleségem nem volt, - így azt tettem rá, sőt: négy-öt db, 3-4 cm-es trappista sajtdarabot szintén hosszában a virslikre rakva, ami kissé megolvadt a sütés közben, de nem tűnt el benne, és nagyon finom lett a megkelt piros pestós- virslis-sajtos kelt tészta. Tehetünk bele : gépsonkát felcsíkozva, főtt-füstölt sonkát felcsíkozva, kinek milyen ötlete van, és hozzávalója, vagy bacon is, lehet sült csirkemellfilé felcsíkozva... ötlet és otthoni hozzávalófüggő a töltelék. :-) A család második fogásnak ette lebbencsleves után - ami meg maradt, délután friss tejjel.:-) A szezámmag a sütés után azért nem látszik, mert a lányom szereti, és véletlenségből mind "lepergett" róla.:-) Nagyon finomra sikerült, elfogyott. :-)