r
Nosalty Logó

Piros gyümölcsös palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Xibig
Piros gyümölcsös palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Palacsintatészta

Gyümölcsöntet

Töltelék és díszítés

Összesen 460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Palacsintatészta

Gyümölcsöntet

Töltelék és díszítés

Összesen 1841 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Palacsintatészta

Gyümölcsöntet

Töltelék és díszítés

Összesen 152 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 1841 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Palacsintatészta

Gyümölcsöntet

Töltelék és díszítés

Elkészítés

Palacsintatészta

  1. A tojásokat csipet sóval felverjük.
  2. A lisztet, a tejet és az ásványvizet apránként adjuk hozzá, s mindig csomómentesre keverjük. 30 percet hűtőben pihentetjük.
  3. Újra elkeverjük, s ha sűrű, akkor még ásványvizet adunk hozzá.
  4. Kiolajozott serpenyőben 8-10 db palacsintát sütünk.

Gyümölcsöntet

  1. A megtisztított gyümölcsöt, cukrot, citromszeletet, teatojásban fahéjat és szegfűszeget a vízzel engedjük fel. Közepes lángon 5-10 perc alatt főzzük puhára úgy, hogy még egész darabok is maradjanak benne.
  2. A keményítőt kevés vízzel csomómentesre keverjük, s hozzáadjuk a gyümölcshöz. Néhány perc alatt besűrűsödik.
  3. A teatojásba zárt fűszereket eltávolítjuk, s a mártást hűlni hagyjuk.

Töltelék és díszítés

  1. A kész palacsintát kakaóval megszórjuk, a szokásos módon feltekerjük.
  2. A lehűlt szósszal nyakon öntjük, és tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 452
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A konyhapulton megmaradt ribizli és málna szemezett velem. Ebéd utáni desszertnek a kedvenc palacsinta lesz, egy kicsit felturbózva. Fagyasztóból még egy kis cseresznye emelte a társaság fényét...

Hozzávalók

Palacsintatészta

Gyümölcsöntet

Töltelék és díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...