r
Nosalty Logó

Pirított kókuszos currys-chilis csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pirított kókuszos currys-chilis csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4561 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    172.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    345.8 g
  • Telített zsírsav
    299 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2941.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    96 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    742 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4561 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kókuszt feltörjük, kiszedjük a belét. A felére lesz sükségünk ehhez az adaghoz, a többit elrakhatjuk későbbre. A kivájt kókuszdarabokat éles késsel vékony szeletekre vágjuk (a hosszúságukat az ízlésünkhöz igazíthatjuk), majd serpenyőben mindenféle olaj vagy zsiradék nélkül megpirítjuk. Lesznek szép ropogóra barnult darabok, ill. még fehérek, amiket esetleg vastagabbra hagytunk. Ezt egy tálkában félretesszük.
  2. A csirkemellet kokcákra, vagy csíkokra vágjuk, ki melyiket szereti. Egy tálba tesszük, majd megszórjuk curry porral (vagy ha valaki az ehhez szükséges fűszereket külön-külön adja hozzá, az is tökéletes), a chilivel, vegetával, borssal. Jól összekeverjük.
  3. A serpenyőben egy teáskanálnyi olajat forrósítunk, majd jól átsütjük benne a csirkemellet. Mikor megpirult, még szórhatunk rá chiliport, és hozzáadjuk ízlés szerinti mennyiségben a pirított kókuszt. Jól összeforgatjuk, pirítjuk.
  4. A rizst jól átmossuk, beleöntjük egy edénybe, felöntjük a szükséges vízmennyiséggel, és feltesszük főni. Ízesítsük vegetával, kurkumával. Utóbbiból nem kell sok, viszont szép sárga lesz tőle a rizs. (Én szoktam egy kis olajat is rakni a főzővízbe.)
  5. Ha ez is kész tányérra halmozzuk, a tetejére pedig rászedjük a kókuszos husit.
  6. Mivel elég száraz étel gyümölcskompótot, befőttet kínálhatunk mellé.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4919
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég lett akváriumunk, és a halaknak kellett egy bujkáló, amit történetesen kókuszhéjból szoktak csinálni. A halak megkapták, ami jár nekik, én meg úgy gondoltam, a belsőséget se hagyjuk kárba veszni. Olyan fűszereket kombináltam, amiket imádok, gondoltam nem sülhet ki belőle rossz. Az első falat a mennybementel volt :) A curry alaphangon mindig finoman jelen van, majd robban a chili, és a végén ott a kókusz kissé édeskés, pirítástól különleges íze... A kókusz feltöréséhez illik a férfierő, utána már késsel kisebb darabokat kivágva, feszigetve nem nehéz a belezés. Ez a kis harc ne tartson senkit vissza attól, hogy kipróbálja, sült húshoz a pirított kókusz valami isteni finom. A konyha jellegét illetően bajban vagyok, mert eléggé szétlövi az irányokat a curry és a kókusz párosítása, de remélem ez senkinek sem szegi kedvét az elkészítésnél. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...