Pirított édesburgonya-quinoa saláta kecskesajttal és avokádóval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
50g quinoa184 kcal
-
90g édesburgonya56 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
14g limelé4 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
95g avokádó112 kcal
-
25g kecskesajt91 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g tökmag112 kcal
Összesen
682
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
100g quinoa368 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
50g kecskesajt182 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g tökmag223 kcal
Összesen
1362
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
13.9g quinoa51 kcal
-
25.1g édesburgonya16 kcal
-
3.3g olívaolaj30 kcal
-
3.9g limelé1 kcal
-
7g lilahagyma3 kcal
-
26.5g avokádó31 kcal
-
7g kecskesajt25 kcal
-
6.3g petrezselyem2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g tökmag31 kcal
Összesen
190
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1019.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 173.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 662 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 393 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 6722 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1524 micro
Összesen
682
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 75.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2038.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 356 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 445 mg
-
Foszfor 868 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 346.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1325 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 786 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 397 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 13444 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3048 micro
Összesen
1362
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1875 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 425 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
5 dkg kecskesajt
-
1 csipet római kömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg tökmag
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra, közben 2-3 x átmossuk a quinoát, és kb. 10 percre hideg vízbe beáztatjuk.
- Közben jól megsikáljuk az édesburgonyát, felkockázzuk, egy tálban összekeverjük 2 ek olívaolajjal, megszórjuk a száraz fűszerekkel (só, bors, koriandermag, mexikói fűszerkeverék), jól bedörzsöljük a krumplikockákat az olajjal és fűszerekkel. Tepsibe öntjük, és kb. 1/2 óra alatt sütőben megsütjük. (Közben egyszer-kétszer átkeverjük.)
- Amíg az édesburgonya sül, megfőzzük a quinoát dupla mennyiségű vízben; először közepes lángon felforraljuk a vizet, majd forrás után a legkisebb lángra vesszük, és lefedve pároljuk kb. 15 percig (amíg a víz teljesen el nem fő róla). Ekkor kikapcsoljuk a tűzhelyet, és lefedve állni hagyjuk legalább 5 percig, majd villával kicsit átmozgatjuk.
- Egy nagy tálban összekeverjük a quinoát és a megsült édesburgonya kockákat a hagymával, kevés durvára vágott petrezselyemzölddel és a jó késhegynyi római köménnyel. Meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal és 2 ek limelével, lazán összekeverjük. Ha szükséges, ízesítjük még sóval, borssal.
- Tálaláskor kecskesajtot csipkedünk a tetejére, meghintjük pirított tökmaggal és petrezselyemzölddel, és pár szelet (érett) avokádóval tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 13992
- Feltöltés dátuma: 2014. március 18.
Ajánló
Ebédre, vacsorára, önmagában vagy köretként (pl. csirke mellé.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egytálétel és sali is. Laktató, színes, gyorsan elkészíthető, ezért jó kis vacsi rohanós hétköznapi estéken. A hozzávalók (édesburgonya, kecskesajt, lilahagyma) külön-külön is finomak; együtt pedig igazán komplex és finom ízt adnak; épp annyira édeskés, mint amennyire savanyú, egy csipetnyi tűzzel fűszerezve.