Pirított borjúmirigy zsályás burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
z1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1081
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2161
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
140
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.8 g
Zsír
-
Összesen 73.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1348.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 683 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 392.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 219 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
1081
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.6 g
Zsír
-
Összesen 146.8 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 498 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2697.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 1366 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 784.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 212 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 513 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 596 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 437 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
2161
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 28 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, és megpucoljuk.
- A borjúmirigyet keserves munkával kiszabadítjuk a hártyájából, és elkezdjük lepirítani egy kevés olajon.
- Hozzáadjuk a kakukkfüvet, az egy gerezd kilapított fokhagymát és a meghámozott koktélparadicsomot.
- Pirítás közben mind a kettő nyomtalanul eltűnik, viszont az ízük ott marad. Hozzáadunk sót, borsot.
- Egy kevés citromlével meglocsoljuk, hogy a mirigy kissé vad ízét elvegye, illetve pikánssá tegye.
- Ha pusztán, merő véletlenségből fröccsözgetnénk közben, akkor egy kis száraz fehérbort löttyinthetünk bele. Rosszabb nem lesz tőle.
- A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vajat és az összevágott zsályát.
- A burgonyával pürét készítünk mindebből, és a mustárral pikánssá tesszük.
- Sózzuk, borsozzuk, beállítjuk az ízét.
- Tányérra szedjük. A félrerakott zsályalevéllel és a citromból előre kivágott szeletekkel díszítjük... ha akarjuk.
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 15681
- Feltöltés dátuma: 2011. február 12.
Ajánló
Mindenképpen száraz fehérbor. Esetleg fröccs. Bááár, szerintem én söröztem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
z1
42 recept
Gyerekkorom (4-5-6) kellemes emlékei közé tartozik a fokhagymás, pirított borjúmirigy burgonyapürével. Akkor még a kutyák után dobálták. A minap vettem egy (1!!!) kilót az egyik kedvenc METRO áruházamban. ...fizetés után a lábamnál fogva húztak ki.