r
Nosalty Logó

Pinto bableves slow cooker-ben főzve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pinto bableves slow cooker-ben főzve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1278 micro
  • β-karotin
    3322 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6989.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    4530 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1774.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1991 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1088 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7671 micro
  • β-karotin
    19933 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    1866 micro
Összesen 1219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    357 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pinto babot egy éjszakára vagy 12 órára beáztatjuk. Ha nem felejtjük el, cseréljük rajta a vizet egyszer.
  2. Az olívaolajat serpenyőben felmelegítjük.
  3. A salottahagymákat megtisztítjuk, hosszában négy gerezdre vágjuk, és keresztben felszeleteljük. Az olajon üvegesre pirítjuk.
  4. A fokhagymákat megtisztítjuk, és felszeleteljük. A salottahagymához adjuk.
  5. A forró víz felét a slow cooker-be öntjük, és magas hőfokra állítjuk.
  6. A pirított hagyma és fokhagyma keveréket a vízbe helyezzük az olajjal együtt.
  7. A római köményt az üres serpenyőben, közepes lángon 1-2 perc alatt megpirítjuk. A vízbe kaparjuk.
  8. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkockázzuk, a slow cooker-be helyezzük.
  9. A sárgarépát meghámozzuk, hosszában négy cikkre vágjuk, majd keresztben felvagdossuk, hogy a babhoz hasonló méretű darabokat kapjunk. A vízbe keverjük.
  10. A paradicsomokat megmossuk, felkockázzuk, és a slow cooker-ba helyezzük.
  11. A pinto babot leszűrjük, és a vízbe keverjük. A maradék vízzel felöntjük.
  12. A koriandert és a pirospaprikát is belekeverjük.
  13. 6 órán át magas hőfokon főzzük a slow cookerban, majd melegen tartásra kapcsolunk. Ha hosszabb ideig szeretnénk főzni - pl. munka előtt összeállítani és hazajövet fogyasztani - akkor alacsony hőfokon főzzük 9 órán át. Ha a pinto bab puha, belekeverjük a sót.
  14. Melegen tálaljuk. Hűtőben tárolható és az elfogyasztani szánt mennyiség újra felmelegíthető.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3047
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 11.

Ajánló

Húsmentes napokra tökéletes.

Receptkategóriák

A pinto bab leginkább Brazíliában használt alapanyag. Jól keverhető bármilyen fűszerrel, azok ízét felveszi. Krémes állagúra fő, anélkül, hogy szétesne. 3,5 literes slow cooker-t használtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...