r
Nosalty Logó

Pillangótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Pillangótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 4097 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 415 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    258 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3232 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    637 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1298 micro
Összesen 4097 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Elkészítés

A tortához

  1. A tojássárgát a cukorral verjük fel habosra. Adjuk hozzá a darált dióbelet, ízlés szerint egy kevés vaníliás cukrot, és keverjük el. A tojásfehérjéből verjünk habot, és a habot is keverjük a dióhoz.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük, előbb a sütőpapírt azonban vizezzük be, és nyomjuk ki belőle a vizet. Előmelegített sütőben 40 percig süssük.
  3. Ha kihűlt, akkor kiszabhatjuk a pillangót egy előre megrajzolt sablon alapján. A torta jobb, ill. baloldalát megfordítjuk, és megcifrázzuk egy kicsit a szárnyakat.
  4. A pillangó díszítése egyéni teszés szerint történik, illetve a gyerekek kedvenc színeit, ízeit használjuk. Én marcipánbevonót és csokit használtam hozzá. A szélét pedig rózsaszín és lila apró szívecskével raktam ki.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm-es kör
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 46076
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 04.

Ajánló

Megjegyzés: A torta nem igényel külön krémet, mert könnyű, és tartalmas a tészta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újabban megpróbálom kitalálni a gyerekek egyéniségének megfelelő torta formáját. Nekem legalább akkora öröm, kihívás egy jól sikerült torta, mint akinek szántam. A szabásminta elkészítése tovább tartott, mint a torta elkészítése. A díszítés is menet közben alakult ki. A legnagyobb kihívás a csáp elkészítése volt, de egy véletlen ötlet folytán megoldódott.  A virágosok által használt finom drótot csokival vontam be, miután átfűztem a pillangó testén.

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...