r
Nosalty Logó

Pikáns tejfölös csirke csíkok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Buttercup
Pikáns tejfölös csirke csíkok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1437 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1729 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 717 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.6 g

Zsír

  • Összesen
    82.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2317 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1358 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    3458 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 1437 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott fokhagymával jól bedörzsöljük, fél órát állni hagyjuk.
  2. Kevésolajon avöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd ha kész, a csirke csíkokat és a szalonnát hozzáadjuk, hirtelen magasabb hőfokon lepirítjuk. Ha már a hús külseje fehér, lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és kis vizet öntünk alá, közepes hőfokon párolódnihagyjuk.
  3. Amíga csirke puhul, a paprikákat és a póréhagymát felszeleteljük (erős paprikát ízlés szerint), majd a húshoz adjuk. Kicsi vizet adunk még hozzá, és puhára főzzük. A levébe 1 tk paprikakrémet is teszünk.
  4. Mikor már a hozzávalók megpuhultak, ízlésszerint sózzuk, majd megszórjuk 1 ek liszttel.Gyorsan elkeverjük, majd a tejfölt is hozzáöntjük. Jól el kell keverni, hogy nem maradjon a liszttől csomós, majd egyet forralni rajta, és lehet is tálalni.
  5. Főtt tésztával, rizzsel egyaránt nagyszerű.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16809
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Buttercup 7 recept

Ezt a gyors ragut akkor szoktam elkészíteni, ha épp semmi ötletem nincsen, vagy a hűtőben lévő "maradékokat" akarom eltűntetni. Nagyon szeretem a tejfölös dolgokat kicsit pikánsan, csípősen elkészíteni. Az a jó, hogy ízlés szerint variálható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...