Pikáns tejfölös csirke csíkok
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Buttercup
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
46g zöldhagyma9 kcal
-
25 kcal
-
1 kcal
-
100g víz0 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
88g tejföl173 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Összesen
717
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
92g zöldhagyma18 kcal
-
49 kcal
-
3 kcal
-
200g víz0 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
1437
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
36.5g csirkemellfilé44 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.7g zöldhagyma1 kcal
-
4 kcal
-
0 kcal
-
14.6g víz0 kcal
-
3.7g füstölt szalonna24 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.8g tejföl25 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
Összesen
104
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1158.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 679 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 509.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1729 micro
-
β-crypt 463 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 369 micro
Összesen
717
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.6 g
Zsír
-
Összesen 82.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 513 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2317 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1358 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1018.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 589 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 269 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 3458 micro
-
β-crypt 926 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 737 micro
Összesen
1437
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
500 g csirkemellfilé
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
0.3 db hegyes erős paprika
-
2 dl víz
-
5 dkg füstölt szalonna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
175 g tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott fokhagymával jól bedörzsöljük, fél órát állni hagyjuk.
- Kevésolajon avöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd ha kész, a csirke csíkokat és a szalonnát hozzáadjuk, hirtelen magasabb hőfokon lepirítjuk. Ha már a hús külseje fehér, lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és kis vizet öntünk alá, közepes hőfokon párolódnihagyjuk.
- Amíga csirke puhul, a paprikákat és a póréhagymát felszeleteljük (erős paprikát ízlés szerint), majd a húshoz adjuk. Kicsi vizet adunk még hozzá, és puhára főzzük. A levébe 1 tk paprikakrémet is teszünk.
- Mikor már a hozzávalók megpuhultak, ízlésszerint sózzuk, majd megszórjuk 1 ek liszttel.Gyorsan elkeverjük, majd a tejfölt is hozzáöntjük. Jól el kell keverni, hogy nem maradjon a liszttől csomós, majd egyet forralni rajta, és lehet is tálalni.
- Főtt tésztával, rizzsel egyaránt nagyszerű.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16818
- Feltöltés dátuma: 2013. január 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Buttercup
7 recept
Ezt a gyors ragut akkor szoktam elkészíteni, ha épp semmi ötletem nincsen, vagy a hűtőben lévő "maradékokat" akarom eltűntetni. Nagyon szeretem a tejfölös dolgokat kicsit pikánsan, csípősen elkészíteni. Az a jó, hogy ízlés szerint variálható.