r
Nosalty Logó

Pikáns paradicsomleves dióval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Pikáns paradicsomleves dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1171 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    32916 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 319 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    516 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2343 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    65832 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 639 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5888 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vékonyra szeleteljük a zellert, majd megfuttatjuk olajon. A diót apróra, a paradicsomot körcikkelyekre vágjuk.
  2. Ráöntjük a zellerre a paradicsomlevet, beletesszük a diót, 1 nagyobb darabolt zellerlevelet, fahéjat, ételízesítőt és ízlés szerint ecetet, cukrot.
  3. Közben a tojásokat jó habosra felverjük (mintha rántottához készülne). Kevés olajon egyben megsütjük. (Én a mikróban szoktam, olaj nélkül, 2 perc alatt megsütni, és kész.)
  4. Aztán felszeleteljük a tojást, összefőzzük az egészet, és kész.
  • Sütés ideje: 1 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 642
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 12.

Ajánló

Tartalmas leves, akár vacsorának is jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomlevesre vágytam. Valami jó kis édes-savanyú kompozícióra...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...