r
Nosalty Logó

Pikáns, könnyű leves sajtgombóccal

4,3

3 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Pikáns, könnyű leves sajtgombóccal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leves

Sajtgombóc

427
Kalória
15.5g
Fehérje
29.4g
Szénhidrátok
24.7g
Zsír
198.8g
Víz
118g
Koleszterin
5.7g
Rost
5.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Sajtgombóc

Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Sajtgombóc

Összesen 1710 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Sajtgombóc

Összesen 52 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2687.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    198.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2084 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10751.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    7677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    795.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    869 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    882 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8336 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2945 micro
Összesen 1710 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

Leves

  1. Egy 3-4 literes lábasban - hogy kényelmesen elférjen benne minden - a zsiradékot felmelegítjük, az apró kockákra vágott hagymát, átnyomott fokhagymát rádobjuk, kis lángon dinszteljük.
  2. Amíg a hagymák párolódnak, a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, tetszés szerint.
  3. A felaprított zöldségeket ráöntjük a hagymákra, összekeverjük, pár percig együtt pároljuk tovább, majd a tűzről lehúzva, megszórjuk a liszttel és fűszerpaprikával, összekeverjük, felöntjük az alaplével, borsozzuk.
  4. Visszatesszük a tűzre, s addig forraljuk, amíg minden puha nem lesz.
  5. Amíg fől, elkészítjük a sajtgombócokat.
  6. Ha a levesben majdnem puha már minden, beleszórjuk az aprított petrezselymet és kaprot.
  7. Legvégül, ha tényleg puha minden, a sajtgombócokat beleengedjük szépen sorba a levesbe. Azonnal ne kavarjuk meg, 1-2 perc elteltével óvatosan nyúljunk lapos fakanállal az edény aljára, úgy kavarjunk egyet. 3-4 perc múlva feljönnek a gombócok a leves tetejére. Ezután még lassú tűzön 5-7 percig főzzük, majd elzárjuk a tűzhelyet, s rövid ideig lefedve pihentetjük.
  8. Ezek után nem marad más hátra, lehet tálalni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

Sajtgombóc

  1. Egy tálban a reszelt sajttal elegyítjük a hozzávalókat - lehet kézzel, lehet fakanállal egyneművé dolgozni.
  2. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk - olyan mogyorónyi nagyságúakat, mert megduzzad főzés közben -, egy tányérra rakjuk a felhasználásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A megszokott levesbetéteken kívül is van élet..... dobjuk fel a hétköznapjainkat egy kis különlegességgel, ami ráadásul, nagyon-nagyon finom, ízletes...... nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető ez a finom leves....... pillanatok alatt készen van...... úgy gondolom, nem is szokványos....... a levesimádóknak biztosan ízleni fog, ha elkészítik......

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!