Pikáns, könnyű leves sajtgombóccal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Leves
-
13g vaj90 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Sajtgombóc
-
38g trappista sajt132 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Leves
-
50g vaj359 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
2000g csirke alaplé140 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Sajtgombóc
-
150g trappista sajt528 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Leves
-
1.6g vaj11 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.5g sárgarépa1 kcal
-
2.8g fehérrépa2 kcal
-
8.1g zeller3 kcal
-
7.4g karalábé1 kcal
-
62g csirke alaplé4 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
2.8g kapor1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
Sajtgombóc
-
4.7g trappista sajt16 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2687.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 1919 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 198.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 217 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2084 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 736 micro
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 98.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 472 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10751.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 1491 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1248 mg
-
Nátrium 7677 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 795.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2027 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 289 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 869 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 397 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 882 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8336 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2945 micro
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Hozzávalók
Leves
-
5 dkg vaj
-
1 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db karalábé
-
bors ízlés szerint
-
1 kk fűszerpaprika
-
1 evőkanál finomliszt
Sajtgombóc
-
1 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 késhegynyi bors
-
2 csipet só
-
0.5 kk szerecsendió
Elkészítés
Leves
- Egy 3-4 literes lábasban - hogy kényelmesen elférjen benne minden - a zsiradékot felmelegítjük, az apró kockákra vágott hagymát, átnyomott fokhagymát rádobjuk, kis lángon dinszteljük.
- Amíg a hagymák párolódnak, a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, tetszés szerint.
- A felaprított zöldségeket ráöntjük a hagymákra, összekeverjük, pár percig együtt pároljuk tovább, majd a tűzről lehúzva, megszórjuk a liszttel és fűszerpaprikával, összekeverjük, felöntjük az alaplével, borsozzuk.
- Visszatesszük a tűzre, s addig forraljuk, amíg minden puha nem lesz.
- Amíg fől, elkészítjük a sajtgombócokat.
- Ha a levesben majdnem puha már minden, beleszórjuk az aprított petrezselymet és kaprot.
- Legvégül, ha tényleg puha minden, a sajtgombócokat beleengedjük szépen sorba a levesbe. Azonnal ne kavarjuk meg, 1-2 perc elteltével óvatosan nyúljunk lapos fakanállal az edény aljára, úgy kavarjunk egyet. 3-4 perc múlva feljönnek a gombócok a leves tetejére. Ezután még lassú tűzön 5-7 percig főzzük, majd elzárjuk a tűzhelyet, s rövid ideig lefedve pihentetjük.
- Ezek után nem marad más hátra, lehet tálalni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
Sajtgombóc
- Egy tálban a reszelt sajttal elegyítjük a hozzávalókat - lehet kézzel, lehet fakanállal egyneművé dolgozni.
- Vizes kézzel apró gombócokat formázunk - olyan mogyorónyi nagyságúakat, mert megduzzad főzés közben -, egy tányérra rakjuk a felhasználásig.
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 401
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 31123
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 01.
Ajánló
Amikor ez a fotó készült, diónyi nagyságú, 15 db gombóc lett belőle. Később már én is apróbbra formáztam, de így is ugyanolyan finom lett! :) Aki nem szereti a kaprot, akkor ki lehet hagyni - aki szereti, az semmiképp ne hagyja ki, sőt, egy csokorral tehet bele, nagyon finom ízt ad a levesnek ez az összeállítás! :) Ezt a sajtgombócot más levesekhez, ételekhez is fel lehet használni! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A megszokott levesbetéteken kívül is van élet..... dobjuk fel a hétköznapjainkat egy kis különlegességgel, ami ráadásul, nagyon-nagyon finom, ízletes...... nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető ez a finom leves....... pillanatok alatt készen van...... úgy gondolom, nem is szokványos....... a levesimádóknak biztosan ízleni fog, ha elkészítik......