r
Nosalty Logó

Pikáns-fahéjas vörösboros csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pikáns-fahéjas vörösboros csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 801 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 401 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1621.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 801 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Az almát meghámozzuk, és vékony csíkokra szeleteljük (nem csak zöld alma használható).
  2. Kevés olajat öntünk a serpenyőbe, majd addig sütjük a húst, míg minden oldala fehér nem lesz, illetve egy kis levet nem ereszt.
  3. Ha a hús már levet eresztett és kifehéredett, hozzáadjuk a chilit, gyömbért és a fahéj körülbelül felét. Elkeverjük, és felöntjük 1 dl borral, ezzel pároljuk tovább. (Ha kevésnek látjuk a húshoz a bort, még nyugodtan adjunk hozzá, akkor jó, ha a húst félig lepi el.)
  4. 1 perc párolás után hozzáadjuk az almaszeleteket és a szegfűszeget, majd tovább pároljuk.
  5. Amint elkezd besűrűsödni, hozzáadjuk a 1/2 citrom levét (kisebb citrom fele is elég), a fahéj másik felét és a mézet. Elkeverjük, és addig főzzük tovább, míg jó sűrű nem lesz a szósz alatta.
  6. Krumplival vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5327
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Ajánló

Majorannás-olívaolajas héjában sült krumplival készítettem, de zöldségkörethez is tudom ajánlani. Illetve fűszeres bort javaslok mellé. Pl.: Szekszárdi Bikavér

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresgéltem a neten a receptek között, és olvastam egy cikket Jamie Olivérről, hogy fahéj-szegfűszeg és egyéb édes fűszerekkel ötölt ki egy csirke receptet. Az esti meglepetés vacsorához ez egy jó ihletet adott, és a fenti étel kerekedett ki belőle. Eddig kétszer készítettem el, mind a kétszer másfajta száraz vörösborból, és az eredmény hasonlóan finom lett mind a kétszer.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...