r
Nosalty Logó

Pikáns chorizós tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pikáns chorizós tészta
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

963
Kalória
35.3g
Fehérje
119g
Szénhidrátok
37.8g
Zsír
265g
Víz
80.1g
Koleszterin
8.4g
Rost
18.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 963 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3847 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2451.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    1408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    11913 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 963 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    151.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9806.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2000 mg
  • Nátrium
    5630 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1059.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1365 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    662 micro
  • β-karotin
    4840 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    47654 micro
  • Lut-zea
    1596 micro
Összesen 3847 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2148 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni sós, olajos vízben, a csomagoláson megadott ideig.
  2. Előkészítjük a hozzávalókat: a fokhagymát és a lilahagymát felaprítjuk, a kolbászt apró darabokra vágjuk, a paradicsomot is felszeljük a húsával együtt. A sajtot lereszeljük.
  3. Ha a tészta kész, leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, majd félretesszük.
  4. Egy wokban vagy lábasban a vajat felolvasztjuk, majd a lilahagymát és fokhagymát beletesszük. 2 percig pirítjuk, majd beletesszük a chorizo kolbászt, megszórjuk fűszerpaprikával, ezt további 1 percig pirítjuk.
  5. Ezt követően mehet bele a paradicsom. Ezt felrottyantjuk, majd addig főzzük, amíg a paradicsom meg nem puhul. Ezt követően felöntjük a csirke alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot, majd fűszerezzük (só, bors cukor). Ezt hagyjuk rotyogni kb. 10-12 percig. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  6. Ha összeállt a szósz, beletesszük a krémsajtot, majd jól összedolgozzuk, visszatesszük főni további 5 percre. Ekkor kóstolunk, ha kell még bele fűszer.
  7. Ezt követően összeforgatjuk a szószt, a már kihűlt tésztával, a lángon. Ha kész, a tésztát átmerjük egy magas falú tepsibe, megszórjuk sajttal, és rápirítjuk a sajtot 10 perc alatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x28

Valami újra vágytam, úgyhogy ezt találtam ki, illetve ezek a hozzávalók voltak itthon a "sufniban". Mert kísérletezni jó! Ez az adag 4 személyre szól, és még marad is. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!