r
Nosalty Logó

Pikáns chorizós tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pikáns chorizós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 963 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3847 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2451.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    1408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    11913 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 963 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    151.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9806.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2000 mg
  • Nátrium
    5630 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1059.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1365 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    662 micro
  • β-karotin
    4840 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    47654 micro
  • Lut-zea
    1596 micro
Összesen 3847 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2148 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni sós, olajos vízben, a csomagoláson megadott ideig.
  2. Előkészítjük a hozzávalókat: a fokhagymát és a lilahagymát felaprítjuk, a kolbászt apró darabokra vágjuk, a paradicsomot is felszeljük a húsával együtt. A sajtot lereszeljük.
  3. Ha a tészta kész, leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, majd félretesszük.
  4. Egy wokban vagy lábasban a vajat felolvasztjuk, majd a lilahagymát és fokhagymát beletesszük. 2 percig pirítjuk, majd beletesszük a chorizo kolbászt, megszórjuk fűszerpaprikával, ezt további 1 percig pirítjuk.
  5. Ezt követően mehet bele a paradicsom. Ezt felrottyantjuk, majd addig főzzük, amíg a paradicsom meg nem puhul. Ezt követően felöntjük a csirke alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot, majd fűszerezzük (só, bors cukor). Ezt hagyjuk rotyogni kb. 10-12 percig. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  6. Ha összeállt a szósz, beletesszük a krémsajtot, majd jól összedolgozzuk, visszatesszük főni további 5 percre. Ekkor kóstolunk, ha kell még bele fűszer.
  7. Ezt követően összeforgatjuk a szószt, a már kihűlt tésztával, a lángon. Ha kész, a tésztát átmerjük egy magas falú tepsibe, megszórjuk sajttal, és rápirítjuk a sajtot 10 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1269
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami újra vágytam, úgyhogy ezt találtam ki, illetve ezek a hozzávalók voltak itthon a "sufniban". Mert kísérletezni jó! Ez az adag 4 személyre szól, és még marad is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...