r
Nosalty Logó

Pikáns babsaláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Pikáns babsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 711 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3229.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    939 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 1418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot minimum 4 órára hidegvízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük.
  2. A bacont két ujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lilahagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot megsózzuk, borsozzuk és együtt sütjük egy kis ideig, hogy az ízek keveredjenek.
  3. A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lilahagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket.
  4. Megpirítunk egy vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával és apró kockára vágjuk. Ezt is hozzáadjuk a salátához, rászórjuk a kakukkfű leveleket és meglocsoljuk a balzsamecettel.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23812
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű salátát készítettem. De ez nem egy olyan "5 perc alatt kész" saláta recept. Viszont azzá tehetjük, ha előző nap beáztatjuk, majd megfőzzük a babot, mert akkor másnap tényleg csak össze kell dobni. Én is így tettem, de csak azért nem készítettem el aznap, mert mire elkészült volna, addigra már esélye sem lett volna annak, hogy elfogyjon. Jól laktunk mással:) Tehát eltettem a hűtőbe, és másnap csak elővettem, kihalásztam a levéből, és így dolgoztam vele tovább. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és laktató saláta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...