r
Nosalty Logó

Pikáns babsaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pikáns babsaláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

711
Kalória
35.7g
Fehérje
82g
Szénhidrátok
27.8g
Zsír
254.1g
Víz
42g
Koleszterin
19.1g
Rost
9.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 711 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3229.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    508.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    939 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 1418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A babot minimum 4 órára hidegvízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük.
  2. A bacont két ujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lilahagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot megsózzuk, borsozzuk és együtt sütjük egy kis ideig, hogy az ízek keveredjenek.
  3. A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lilahagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket.
  4. Megpirítunk egy vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával és apró kockára vágjuk. Ezt is hozzáadjuk a salátához, rászórjuk a kakukkfű leveleket és meglocsoljuk a balzsamecettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Nagyon egyszerű salátát készítettem. De ez nem egy olyan "5 perc alatt kész" saláta recept. Viszont azzá tehetjük, ha előző nap beáztatjuk, majd megfőzzük a babot, mert akkor másnap tényleg csak össze kell dobni. Én is így tettem, de csak azért nem készítettem el aznap, mert mire elkészült volna, addigra már esélye sem lett volna annak, hogy elfogyjon. Jól laktunk mással:) Tehát eltettem a hűtőbe, és másnap csak elővettem, kihalásztam a levéből, és így dolgoztam vele tovább. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és laktató saláta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!