r
Nosalty Logó

Pikáns ananászos karaj Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Pikáns ananászos karaj Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4066 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 678 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.5 g

Zsír

  • Összesen
    282.5 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10137.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1903 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    3397 mg
  • Nátrium
    4133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1735 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 4066 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt megpucoljuk az összes zsiradéktól, az ezüstös részt vékonyan szedjük le, vagy a szeleteléskor 1-2 helyen vágjuk át, különben felkunkorodik a hús sülés közben.
  2. Kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és kb. fél centi vastagra kiklopfoljuk, a szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  3. Az ananászról a levét öntsük le, és alaposan csöpögtessük le.
  4. Teflon serpenyőben kb. 5 dkg vajat forrósítsunk fel és az ananászkarikákat mindkét oldalukon pirosasra süssük meg, majd szedjük ki egy tányérra.
  5. Kb. 10 dkg vajat teszünka serpenyőbe, és a leheletnyiliszbe forgatott hússzeleteket mindkét oldalánelősütjük/pirítjuk.
  6. A szeleteket (teflon)tepsibe rakosgatjuk, mindegyikreráteszünk 1 szelet sajtot, 1 szeletgépsonkát, 1 karika ananászt, ráöntjük egyenletesen a vajas pecsenyelét és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt ráolvad ill. picit megpirul (kb. 15 perc).
  8. A vaj mennyisége csak (kb.!), ha kell a sütés során tegyünk hozzá, nehogy leégjen az étel, de ne tocsogjon benne!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 30186
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 29.

Ajánló

Katának ajánlva. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Réges régi receptem, már nem is tudom, melyik női újságból. Nem rajongok a száraz húsokért, de ezt szívesen megeszem, mert az ananásztól különleges és pikáns lesz, a sajttól pedig elvész a hús szárazsága. Gyorsan elkészíthető, amíg sül a sütőben a hús, addig a zacskós előfőzött rizs is készen lesz. A mennyiségeket csak. kb tudtam megadni, mert a hús mennyiségétől, a szeletek számától függ.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...