r
Nosalty Logó

Pihe-puha, narancsos-fehércsokis fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vvbaba
Pihe-puha, narancsos-fehércsokis fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 753 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 4510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 753 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    211.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    644 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 4510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Tészta

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű! A lisztet szitáljuk át egy nagy tálba, majd tegyük bele a porcukrot és a narancshéjat.
  2. A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és egy kevés porcukorral, kb. 5 perc alatt felfuttatjuk (Én a mikróba szoktam berakni, előtte egy pohár vizet felforralok benne.)
  3. A lisztes keverékbe beletesszük portoricot (alkoholt), és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a tojásokat, vajat.
  4. Jól összedagasztjuk 20 percig, majd letakarjuk konyharuhával, és meleg helyre tesszük kb. 1 órára, míg el nem kezd púposodni.
  5. Lisztezett felületen kb. egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk, újra összegyúrjuk, és ezt kétszer, háromszor megismételjük, közben mindig adunk hozzá kevés lisztet.
  6. Linzerszaggatóval kiszaggatjuk, és utána még 20 percig letakarva kelesztjük, a közepéről lévő kis golyókat is (gyerekek nagy kedvence).
  7. Egy mély edényben, lábasban vagy serpenyőben, nem túl forró olajban, fedő alatt kb. 1-2 perc alatt, szép aranybarnára pirítjuk, majd megfordítjuk, ezt már fedő nélkül. Az olajat papírtörlővel leitatjuk.

Díszítés

  1. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk egy kávéskanálnyi olajjal, míg szép kenhető krém lesz belőle. A fánkokat belemártjuk, és hagyjuk, hogy megdermedjen. Én fehér csokis tortabevonót használok.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1429
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pihe-puha, narancsos-fehércsokis fánk
vvbaba 8 recept

Már régóta kerestem olyan receptet, ami tényleg puha és nem olajos. Többet is megnéztem, és végül a sok különbözőből és a saját igényeimből született meg ez a recept. Ami nagyon fontos, nem szabad kihagyni, a lisztet mindig át kell szitálni! A kelt tésztát kinyújtod, és utána ismét összegyúrod, majd megint kinyújtod, ezt kétszer háromszor megismétled, akkor lesz tényleg nagyon puha a fánktésztád. Az alkohol azért kell bele, hogy jobban felszívja az olajat.  (Én Portorico likőrt tettem bele.) Remélem, nektek is olyan sikert arat, mint az én szűk kis 11 fős családomnak.

Hozzávalók

Tészta

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...