Pihe-puha, narancsos-fehércsokis fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vvbaba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
7 kcal
-
33g tej19 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g rum3 kcal
-
71g napraforgó olaj157 kcal
Díszítés
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
1 kcal
Összesen
753
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
40g friss élesztő42 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
8g rum18 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Díszítés
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
9 kcal
Összesen
4510
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
31.2g finomliszt113 kcal
-
2.5g friss élesztő3 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
6.2g porcukor24 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0.5g rum1 kcal
-
26.5g napraforgó olaj59 kcal
Díszítés
-
6.2g fehér csokoládé34 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
Összesen
282
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
753
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.7 g
Zsír
-
Összesen 211.5 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2601.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 616 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1154 mg
-
Nátrium 426 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 558.6 g
-
Cukor 169 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 218.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 653 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 523 micro
-
Kolin: 532 mg
-
Retinol - A vitamin: 644 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 820 micro
Összesen
4510
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
50 dkg finomliszt
-
4 dkg friss élesztő
-
10 dkg porcukor
-
6 dkg vaj
-
3 db tojás
-
1 narancsból nyert narancshéj
Díszítés
-
1 ml napraforgó olaj
Elkészítés
Tészta
- Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű! A lisztet szitáljuk át egy nagy tálba, majd tegyük bele a porcukrot és a narancshéjat.
- A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és egy kevés porcukorral, kb. 5 perc alatt felfuttatjuk (Én a mikróba szoktam berakni, előtte egy pohár vizet felforralok benne.)
- A lisztes keverékbe beletesszük portoricot (alkoholt), és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a tojásokat, vajat.
- Jól összedagasztjuk 20 percig, majd letakarjuk konyharuhával, és meleg helyre tesszük kb. 1 órára, míg el nem kezd púposodni.
- Lisztezett felületen kb. egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk, újra összegyúrjuk, és ezt kétszer, háromszor megismételjük, közben mindig adunk hozzá kevés lisztet.
- Linzerszaggatóval kiszaggatjuk, és utána még 20 percig letakarva kelesztjük, a közepéről lévő kis golyókat is (gyerekek nagy kedvence).
- Egy mély edényben, lábasban vagy serpenyőben, nem túl forró olajban, fedő alatt kb. 1-2 perc alatt, szép aranybarnára pirítjuk, majd megfordítjuk, ezt már fedő nélkül. Az olajat papírtörlővel leitatjuk.
Díszítés
- A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk egy kávéskanálnyi olajjal, míg szép kenhető krém lesz belőle. A fánkokat belemártjuk, és hagyjuk, hogy megdermedjen. Én fehér csokis tortabevonót használok.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1426
- Feltöltés dátuma: 2020. február 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
vvbaba
8 recept
Már régóta kerestem olyan receptet, ami tényleg puha és nem olajos. Többet is megnéztem, és végül a sok különbözőből és a saját igényeimből született meg ez a recept. Ami nagyon fontos, nem szabad kihagyni, a lisztet mindig át kell szitálni! A kelt tésztát kinyújtod, és utána ismét összegyúrod, majd megint kinyújtod, ezt kétszer háromszor megismétled, akkor lesz tényleg nagyon puha a fánktésztád. Az alkohol azért kell bele, hogy jobban felszívja az olajat. (Én Portorico likőrt tettem bele.) Remélem, nektek is olyan sikert arat, mint az én szűk kis 11 fős családomnak.