r
Nosalty Logó

Pezsgős mangókrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Pezsgős mangókrém
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mangókrémhez

A díszítéshez

Összesen 436 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mangókrémhez

A díszítéshez

Összesen 1736 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mangókrémhez

A díszítéshez

Összesen 161 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 436 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    643 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1995 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1736 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A mangókrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A mangókrémhez

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A mangót kimagozzuk, hámozzuk, és a gyümölcshúst botmixerrel pürésítjük, majd összekeverjük a pezsgővel, citromlével és a cukorral.
  3. A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 evőkanálnyit a mangós masszából és jól összekeverjük, aztán a mangós-zselatint hozzáadjuk a megmaradt mangómasszához és jól összekeverjük, majd hidegre tesszük.
  4. A csokoládét vízfűrdőben felmelegítjük, a physalis-t félig megmártjuk benne és száradni tesszük. A többi csokoladét egy zacskóba öntjük, a zacskó egyik csücskét levágjuk és a csokoládéval a poharak belsejét díszítjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük. Mikor a mangókrém kezd kocsonyásodni, hozzákeverjük a felvert tejszínt. A krémet poharakba töltjük és hidegre tesszük. A physalissal díszítjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5690
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom desszert, amelyre a Dr. Oetker- Desszertek c. könyvben akadtam.

Hozzávalók

A mangókrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...