r
Nosalty Logó

Pezsgőhabos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Pezsgőhabos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

Összesen 425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

Összesen 4262 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

Összesen 227 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.2 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2576.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.8 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 4262 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk.
  2. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is, és az egészet krémmé keverjük. Egyenként, alaposan beledolgozzuk a tojásokat is.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és 2 adagban a krémhez szitáljuk. A tésztát az előkészített formába öntjük és elsimítjuk. Megsütjük.
  4. A tortakarimát eltávolítjuk, a tortát rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A sütőpapírt lehúzzuk, tortatálra helyezzük és a karimát visszapattintjuk a torta köré.
  5. A epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Néhány nagy szemet vékonyan felszeletelünk, és a tésztalapra a tortakarima szélére állítjuk. 150 g epret vékonyan felszeletelünk és beborítjuk vele a tésztalapot.
  6. A piros krémhez a maradék epret (kb. 300 g) pürésítjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk kb 5 percre. A porcukrot és a pezsgőt az eperpürébe keverjük.
  7. A zselatint kinyomkodjuk, kis lábosba tesszük és kis lángon addig melegítjük, míg fel nem olvad (kb. fél perc!). Összekeverjük 2, majd megint 2 ek eperpürével, majd ezt keverjük bele a maradék eperpürébe. Amikor a püré dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  8. A fehér krémhez a porcukrot feloldjuk a pezsgőben. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk kb 5 percre, majd kinyomkodjuk és kis lábosban felolvasszuk.
  9. Belekeverünk 2, majd megint 2 ek cukros pezsgőt, majd ezt a folyadékot keverjük bele a maradék pezsgőbe. Amikor a krém dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  10. Először a piros krémet simítjuk az eperrétegre, majd rákanalazzuk a fehér krémet is. Minimum 3 órára hűtőbe tesszük, de az se baj, ha egész éjjel bent marad. Tálalás előtt a tortakarimát eltávolítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5098
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Ajánló

A zselatin melegítésekor figyeljünk rá, mert pillanatok alatt felolvad és nem szabad felforralni! Ha nagyon nem akarjuk a pezsgőt bele, szőlőlével is kipróbálhatjuk. Amikor a 2 krémet egymásra kanalazzuk, villával kissé felkavarhatjuk, ha szép márványos mintát szeretnénk, de aki tengeri beteg lesz ezektől a hullámoktól, ami nekem is van, az simítsa el szép simára a tetejét. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet Dr. Oetker honlapján találtam. Ettől még nem biztos, hogy az övé is az ötlet. De ez minket nem is érdekel most. A lényeg, hogy nem csak nagyon szép ez a torta, hanem isteni finom is! Egy igazi ünnepi torta, csak felnőtteknek! :) Már tavaly óta készültem elkészíteni, csak már lecsúsztam az eperszezonról és ehhez nem jó a fagyasztott eper. Ahogy megláttam, már tudtam, nekem ezt meg kell sütnöm! Annyira szép! Csak egy a gond, én nem vagyok oda a pezsgőért.. Na nem baj, attól még lehet finom ez a torta, próba szerencse. Zselatinlappal se dolgoztam még, úgyhogy nagy izgalmak közepette sürögtem-forogtam a krémek között, hogy csak valamit el ne rontsak és alig vártam, hogy "kicsomagolhassam" a tortát, sikerült-e megdermednie! :) És most, oly sok hónapnyi várakozás után végre elkészült és azt kell mondanom, megérte várni rá! Eszméletlen finom, úgyhogy megyek is, és eszek még 1 szeletet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A piros krémhez

A fehér krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...