r
Nosalty Logó

Pettyes meggyes túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
lacafaca78
Pettyes meggyes túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A túrókrémhez

Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A túrókrémhez

Összesen 5650 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A túrókrémhez

Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    340.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11083.5 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    2112 mg
  • Vas
    1025 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    3983 mg
  • Nátrium
    1782 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.8 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1285.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2298 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    3360 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2040 micro
Összesen 5650 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokis krémhez

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskóta:
  2. A 7 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belerakjuk a sárgáját, majd azzal is verjük még egy kicsit eggyel alacsonyabb fokozaton.
  3. Az összekevert száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, vaníliás cukor, kakaó, kanállal adagoljuk a tojásos krémhez, és keverjük még picit.Közben csurgathatjuk bele az olajat, ettől lesz szép sima krémünk.
  4. Sütőpapírral béleltgáztepsibe öntjük, előmelegített sütőben 30-35 percig (tűpróbáig) sütjük.
  5. Kakaós-csokis krém:
  6. A tejszínt és a cukrot lassú tűzön felforraljuk, majd belerakjuk a hozzávalókat egyesével. Először a csokit, ha elolvadt, a kakaóport, majd a margarint. Amikor a margarin is elolvadt, levesszük a tűzről.
  7. Várunk egy kicsit a krémmel, ha hűlt, hozzáadjuk a tejfölt és az ízlés szerinti rumaromát, majd 1-2 percig habverővel verjük. Végén mehet bele a magmentes meggy. Ezt fakanállal keverjük bele. Néhány szem szebb meggyet hagyjunk meg a tetejére.
  8. Túrós krém:
  9. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliást, a citrom héját, a fél citrom levét, ha szükséges, tejfölt. Én néhányszor kézi robottal át szoktam kavarni, így gyönyörű krémes túró lesz az eredmény. A végén óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot.
  10. Összeállítás:
  11. A kihűlt piskótalapot egy tálcára borítjuk, majd éles késsel vízszintesen kettévágjuk. Némi gyakorlatot igényel ez a művelet, de ügyesen megoldható. Ha nem biztos a kezünk, fölfelé íveljük a kést, az alsó lap maradjon egyben inkább, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni.
  12. Az alsó lapot megkenjük a túrós krémmel úgy, hogy kb. 1cm-es csíkokat formázunk (teáskanállal). Kb. 4-5 ilyen csíkunk lesz. A piskótalap szélénél indítsuk a túrós csíkokat.
  13. A csíkok közé öntjük a csokis-kakaós-meggyes masszánkat.
  14. Felrakjuk a kettévágott piskóta fedelét, és picit rányomkodjuk.
  15. A maradék túrós tölteléket elsimítjuk a tetején, majd rácsorgatjuk a maradék csokis krémüket, ahogy sikerül, pöttyöket formázva. A végén díszítjük a kimaradt meggyel.
  16. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8944
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pettyes meggyes túrós szelet
lacafaca78 1 recept

Egy meglepetés sütit szerettem volna készíteni abból, ami a konyhában éppen fellelhető volt.

Hozzávalók

A tésztához

A csokis krémhez

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...