Petrezselymes csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
150g csirkecomb167 kcal
-
90g csirkemellfilé108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g olívaolaj42 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
-
2g leveskocka7 kcal
-
100g víz0 kcal
-
27g petrezselyem10 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
34 kcal
Összesen
551
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
750g csirkecomb835 kcal
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
500g víz0 kcal
-
135g petrezselyem49 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
171 kcal
Összesen
2754
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
31.1g csirkecomb35 kcal
-
18.7g csirkemellfilé22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
1.2g finomliszt5 kcal
-
8.3g fehérbor7 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
20.8g víz0 kcal
-
5.6g petrezselyem2 kcal
-
8.3g főzőtejszín11 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
Összesen
115
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1063.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 314.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 449 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1389 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1574 micro
Összesen
551
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 180.4 g
Zsír
-
Összesen 165.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 869 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5318 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 533 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 1938 mg
-
Nátrium 2301 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1571.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1254 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 186 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 611 mg
-
Retinol - A vitamin: 675 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6947 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7870 micro
Összesen
2754
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
3 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
5 dkg vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 db leveskocka
-
5 dl víz
-
3 csokor petrezselyem
-
2 dl főzőtejszín
-
3 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- A csirkemelleket 4 darabba vágjuk, a combokat megtisztítjuk, a forgónál kettévágjuk őket. A húsokat sózzuk, borsozzuk.
- A fokhagymákat megpucoljuk, és finomra zúzzuk, az olívaolajat és a vajat összeolvasztjuk egy jó nagy lábosban.
- A húsokat oldalanként 3-4 perc alatt alaposan megpirítjuk, majd kivesszük őket a zsiradékból. Ezután a lábosba szórjuk a fokhagymát, és puhára fonnyasztjuk.
- A puha fokhagymát liszttel megszórjuk, a borral felöntjük, közben kevergetjük (óvatosan, a liszt könnyen csomósodik!). Nagy lángon elforraljuk az alkoholt.
- A lábost a tűzről levéve, visszatesszük bele a húsdarabokat, rájuk morzsoljuk a leveskockát. Felöntjük vízzel (legalább háromnegyedig fedje el!), a húsok mellé teszünk 2 csokor petrezselymet is, összekötve.
- A vizes-boros levet felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és a csirkét lefedve, 50 perc alatt, csendesen rotyogtatva puhára főzzük.
- Ha túl soknak tűnik a lé, elforralunk belőle, majd hozzáöntjük a tejszínt a szafthoz, és egyet rottyantva, készre főzzük. A petrezselyemcsokrokat kivesszük.
- Ha még mindig túl híg a szaft, az étkezési keményítőt pár kanálnyival kikeverjük, majd visszaöntjük a forró léhez, és pár perc alatt besűrítjük azt. (Ehhez a művelethez a húsokat ki kell venni.)
- A harmadik csokor petrezselymet apróra vágjuk, a húst spagettivel vagy krumplipürével, sok-sok petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 13320
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
Ez az utolsó recept a nyári itthonlétemből! Édesanyám unokatestvéreivel tartottunk nekem búcsúvacsorát, a nagy család érkezésére ehhez hasonló sült paprika-saláta és túrófelfújt-torta készült, főételnek pedig a Stahl-féle Végre otthon!-ból ez a finom csirke. Ahogy Stahl Judit írja, itt főszerephez jut az amúgy háttérben meghúzódó zöldfűszer, de aki nem szereti annyira, annak nem muszáj megszórni a végén a friss verzióval a fogást.