Pesto-s grillezett csirkecomb frissítő zöldségekkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Takibácsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hozzávalók a húshoz
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
15g pesto59 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Hozzávalók a zöldségekhez
-
150g burgonya87 kcal
-
130g padlizsán31 kcal
-
125g koktélparadicsom23 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
Összesen
830
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hozzávalók a húshoz
-
1000g csirke felsőcomb1879 kcal
-
60g pesto234 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Hozzávalók a zöldségekhez
-
600g burgonya347 kcal
-
520g padlizsán124 kcal
-
500g koktélparadicsom90 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
Összesen
3316
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hozzávalók a húshoz
-
33.8g csirke felsőcomb64 kcal
-
2g pesto8 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
Hozzávalók a zöldségekhez
-
20.3g burgonya12 kcal
-
17.6g padlizsán4 kcal
-
16.9g koktélparadicsom3 kcal
-
6.1g lilahagyma2 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
0.3g fehérborecet0 kcal
Összesen
112
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.4 g
Zsír
-
Összesen 57.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1032.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 506.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 694 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 609 micro
Összesen
830
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.7 g
Zsír
-
Összesen 229.9 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 941 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4131.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 406 mg
-
Foszfor 1897 mg
-
Nátrium 1352 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2024.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 784 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 531 mg
-
Retinol - A vitamin: 531 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 2776 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 2436 micro
Összesen
3316
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 435 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a húshoz
Hozzávalók a zöldségekhez
-
60 dkg burgonya
-
1 nagy db padlizsán
-
50 dkg koktélparadicsom
-
2 közepes db lilahagyma
-
2 ek olívaolaj
-
5 dkg vaj
-
1 marék bazsalikom
-
2 szál oregánó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Hozzávalók a húshoz
- A filézett csirkecombokat kicsit sózzuk, majd dörzsöljük be a pesto-val, locsoljunk rá egy kis olívaolajat, és tegyük félre 1 órára, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
- Ezután a húsokat tepsiben / serpenyőben / grillen (én kontakt grillt használtam) süssük szép pirosra. Ha a sütés elején megpirítjuk kicsit a húst, akkor szaftosabb marad.
Hozzávalók a zöldségekhez
- A burgonyát hámozzuk meg, majd szeleteljük karikára (ne túl vékonyra). A padlizsánt daraboljuk fel ízlésünknek megfelelő alakúra és méretűre. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe.
- Az előkészített zöldségeket tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a sütőbe 180 fokon kb. fél órára.
- Amíg a zöldségek sülnek, a lilahagymát aprítsuk fel. Serpenyőbe tegyünk egy kevés olívaolajat és vajat. Ha a vaj megolvadt, tegyük hozzá a hagymát, és lassú tűzön kezdjük sütni. A hagymából kioldódó cukor segítségével kb. 20 perc alatt szépen karamellizáljuk a hagymát, ha valaki édesebben szereti, 1-2 csipet barna cukrot hozzáadva még izgalmasabb ízt érhetünk el.
- Mire a hagymánk elkészül, a zöldségek is szépen megsülnek. A sült zöldségeket adjuk hozzá a serpenyőben lévő karamellizált hagymához, és forgassuk össze, alacsony lángon kicsit hagyjuk egybe érni az ízeket. Egy marék bazsalikomot és a 2 szál oregánót felaprítjuk, és a zöldségekhez adjuk, majd összeforgatjuk az egészet.
- A tűzről levéve még melegen meglocsoljuk az ecettel, és átforgatjuk. Én rizlingecetet használtam, ami igazán intenzív, és izgalmasan kerekítette ki az ízeket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1645
- Feltöltés dátuma: 2014. július 27.
Ajánló
A zöldségeket természetesen ugyanúgy grillezhetjük, mint a húst, nekem így sikerült párhuzamosan elkészítenem az egész fogást. Az elkészült húst és a zöldségeket együtt tálaljuk frissen, melegen. Egy pohár hűs fehérbor vagy hosszúlépés társaságában egy nagyon kellemes frissítő nyári ebéd vagy vacsora lehet belőle. Jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Takibácsi
27 recept
Egy meleg nyári napon nincs is annál jobb érzés, mikor valami finomat eszik az ember, de nem esik utána kómába, és nem érzi azt, hogy mozogni sem tud, és még inkább meleg van. Frissüljünk fel evés közben. :)