r
Nosalty Logó

Pesto-s grillezett csirkecomb frissítő zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Takibácsi
Pesto-s grillezett csirkecomb frissítő zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a zöldségekhez

Összesen 830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a zöldségekhez

Összesen 3316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a zöldségekhez

Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.7 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4131.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1897 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2024.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2436 micro
Összesen 3316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    435 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a zöldségekhez

Elkészítés

Hozzávalók a húshoz

  1. A filézett csirkecombokat kicsit sózzuk, majd dörzsöljük be a pesto-val, locsoljunk rá egy kis olívaolajat, és tegyük félre 1 órára, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
  2. Ezután a húsokat tepsiben / serpenyőben / grillen (én kontakt grillt használtam) süssük szép pirosra. Ha a sütés elején megpirítjuk kicsit a húst, akkor szaftosabb marad.

Hozzávalók a zöldségekhez

  1. A burgonyát hámozzuk meg, majd szeleteljük karikára (ne túl vékonyra). A padlizsánt daraboljuk fel ízlésünknek megfelelő alakúra és méretűre. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe.
  2. Az előkészített zöldségeket tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a sütőbe 180 fokon kb. fél órára.
  3. Amíg a zöldségek sülnek, a lilahagymát aprítsuk fel. Serpenyőbe tegyünk egy kevés olívaolajat és vajat. Ha a vaj megolvadt, tegyük hozzá a hagymát, és lassú tűzön kezdjük sütni. A hagymából kioldódó cukor segítségével kb. 20 perc alatt szépen karamellizáljuk a hagymát, ha valaki édesebben szereti, 1-2 csipet barna cukrot hozzáadva még izgalmasabb ízt érhetünk el.
  4. Mire a hagymánk elkészül, a zöldségek is szépen megsülnek. A sült zöldségeket adjuk hozzá a serpenyőben lévő karamellizált hagymához, és forgassuk össze, alacsony lángon kicsit hagyjuk egybe érni az ízeket. Egy marék bazsalikomot és a 2 szál oregánót felaprítjuk, és a zöldségekhez adjuk, majd összeforgatjuk az egészet.
  5. A tűzről levéve még melegen meglocsoljuk az ecettel, és átforgatjuk. Én rizlingecetet használtam, ami igazán intenzív, és izgalmasan kerekítette ki az ízeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1645
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 27.

Ajánló

A zöldségeket természetesen ugyanúgy grillezhetjük, mint a húst, nekem így sikerült párhuzamosan elkészítenem az egész fogást. Az elkészült húst és a zöldségeket együtt tálaljuk frissen, melegen. Egy pohár hűs fehérbor vagy hosszúlépés társaságában egy nagyon kellemes frissítő nyári ebéd vagy vacsora lehet belőle. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pesto-s grillezett csirkecomb frissítő zöldségekkel
Takibácsi 27 recept

Egy meleg nyári napon nincs is annál jobb érzés, mikor valami finomat eszik az ember, de nem esik utána kómába, és nem érzi azt, hogy mozogni sem tud, és még inkább meleg van. Frissüljünk fel evés közben. :)

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a zöldségekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...