Pesto alla Genovese tagliatelle-vel
- 12% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
38g bazsalikom9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g fenyőmag30 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
125g tagliatelle464 kcal
- 12% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
75g bazsalikom17 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
250g tagliatelle928 kcal
- 12% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
17.8g bazsalikom4 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
2.1g fenyőmag14 kcal
-
9.5g parmezán sajt37 kcal
-
10.1g olívaolaj89 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
59.2g tagliatelle220 kcal
- 12% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1212.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1192 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2142 micro
- 12% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 62.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2425.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 670 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 852 mg
-
Nátrium 490 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 109.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 343 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 650 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2385 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4284 micro
- 12% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 574.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 564 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1014 micro
Hozzávalók
-
75 g bazsalikom
-
2 gerezd fokhagyma
-
25 dkg tagliatelle
Elkészítés
- A tésztát al dentére főzzük.
- Közben a bazsalikomleveleket megmossuk, megszárítju, és mozsárvan krémesre "törjük".
- Hozzáadjuk a fenyőmagot, amit előtte száraz serpenyőben aranybarnára pirítottunk, és azt is összezúzzuk.
- Hozzáadjuk a vékonyra vágott fokhagymagerezdeket, és a reszelt parmezánt, sózzuk, őrölünk rá borsot, és még egyszer nekiesünk a mozsárral.
- Ha a tészta kész, leszűrjük.
- A pestóra szedjünk, adunk hozzá pár kanállal a fövővízből, összekeverjük, és parmezánforgácsokkal megszórva azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 422
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 57251
- Feltöltés dátuma: 2012. március 04.
Ajánló
Könnyű száraz fehérbor.Nálam most Nyakas Irsai.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Két percig süt a nap, és már nyarat generálnék. A piac ma reggel tele volt illatos, dús fűszernövényekkel, nem állhattam meg, hogy ne szerezzek párat. A bazsalikom levelek olyan zöldek és harsogóak voltak, hogy mikor megtaláltam a szekrényben a karácsonyi ajándékgyártásból megmaradt fenyőmagot, mindjárt tudtam, mit eszek ma ebédre! :) A pesto amúgy az a cucc, amire nem lehet rákenni, hogy azért veszem a boltban, mert úgy gyorsabb. Amíg a tésztavíz felforr, még mozsárban is elkészülünk vele, de aprítóval még ez a 10 perc is kettőre redukálható. Arról nem beszélve, hogy aki egyszer az életben készített már pestót otthon, az többet nem megy érte a boltba. A pestót egy dologgal lehet elrontani: ha nem a megfeleő minőségű alapanyagokat veszünk hozzá. Kell neki az igazi parmezán, és a mandulaízű, sűrű, sötét extra szűz olívaolaj. Igaz, hogy nem olcsó mulatság egyik se - a fenyőmagról már nem is beszélve - de ebből a mennyiségből kb. 2 dl lesz, az íze pedig olyan intenzív, hogy elég belőle egy evőkanál. Fontos: ha marad, jól záródó üvebgen, olívaolajjal meglocsolva tegyük a hűtőbe!