r
Nosalty Logó

Pesto alla Genovese tagliatelle-vel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dacota
Pesto alla Genovese tagliatelle-vel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1192 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2142 micro
Összesen 773 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2425.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    650 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2385 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4284 micro
Összesen 1547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát al dentére főzzük.
  2. Közben a bazsalikomleveleket megmossuk, megszárítju, és mozsárvan krémesre "törjük".
  3. Hozzáadjuk a fenyőmagot, amit előtte száraz serpenyőben aranybarnára pirítottunk, és azt is összezúzzuk.
  4. Hozzáadjuk a vékonyra vágott fokhagymagerezdeket, és a reszelt parmezánt, sózzuk, őrölünk rá borsot, és még egyszer nekiesünk a mozsárral.
  5. Ha a tészta kész, leszűrjük.
  6. A pestóra szedjünk, adunk hozzá pár kanállal a fövővízből, összekeverjük, és parmezánforgácsokkal megszórva azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 422
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 57251
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Ajánló

Könnyű száraz fehérbor.Nálam most Nyakas Irsai.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két percig süt a nap, és már nyarat generálnék. A piac ma reggel tele volt illatos, dús fűszernövényekkel, nem állhattam meg, hogy ne szerezzek párat. A bazsalikom levelek olyan zöldek és harsogóak voltak, hogy mikor megtaláltam a szekrényben a karácsonyi ajándékgyártásból megmaradt fenyőmagot, mindjárt tudtam, mit eszek ma ebédre! :) A pesto amúgy az a cucc, amire nem lehet rákenni, hogy azért veszem a boltban, mert úgy gyorsabb. Amíg a tésztavíz felforr, még mozsárban is elkészülünk vele, de aprítóval még ez a 10 perc is kettőre redukálható. Arról nem beszélve, hogy aki egyszer az életben készített már pestót otthon, az többet nem megy érte a boltba. A pestót egy dologgal lehet elrontani: ha nem a megfeleő minőségű alapanyagokat veszünk hozzá. Kell neki az igazi parmezán, és a mandulaízű, sűrű, sötét extra szűz olívaolaj. Igaz, hogy nem olcsó mulatság egyik se - a fenyőmagról már nem is beszélve - de ebből a mennyiségből kb. 2 dl lesz, az íze pedig olyan intenzív, hogy elég belőle egy evőkanál. Fontos: ha marad, jól záródó üvebgen, olívaolajjal meglocsolva tegyük a hűtőbe!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...