adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lazachoz
-
200g lazac254 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldfűszeres rizshez
-
100g barnarizs367 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
746
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lazachoz
-
400g lazac508 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldfűszeres rizshez
-
200g barnarizs734 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
60g újhagyma zöldje16 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1493
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lazachoz
-
44.4g lazac56 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
10g kapor4 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldfűszeres rizshez
-
22.2g barnarizs81 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
6.7g újhagyma zöldje2 kcal
-
10g kapor4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
165
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1731 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 913 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 287.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 572 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 422 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1857 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1509 micro
Összesen
746
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.2 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3461.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 471 mg
-
Foszfor 1826 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 575.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1144 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 1740 micro
-
K vitamin: 844 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 418 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3714 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3017 micro
Összesen
1493
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 412 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
A lazachoz
-
40 dkg lazac
-
2 ek olívaolaj
-
0.5 csokor kapor
-
0.5 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
A zöldfűszeres rizshez
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 közepes db újhagyma zöldje
-
0.5 csokor kapor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A lazachoz
- Egy tepsit kibélelünk alufóliával. Rátesszük a lazacot, kicsit meglocsoljuk olívaolajjal.
- A fűszereket megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.
- A lazacra rátekerünk egy kis sót, borsot, és teljesen betakarjuk a zöldfűszerekkel.
- Nem kell letakarni, a fűszerek megvédik a kiszáradástól!
- Előmelegített sütőbe dugjuk, és kb.15-20 percig sütjük. Ne süssük túl, mert kiszárad, és élvezhetetlen lesz!
A zöldfűszeres rizshez
- A rizst pár órával korábban beáztatjuk (de vízbe tehetjük egy éjszakára is).
- A vizet leöntjük róla, egy lábasba tesszük, felöntjük kb. 7 dl vízzel, és letakarva puhára pároljuk.
- Ha kész, belekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket. Akkor jó, ha a rizs alig látszik ki a fűszerek alól!
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 3064
- Feltöltés dátuma: 2014. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Szuperegészséges és gyors vacsora Iránból - bővebb sztori itt.