r
Nosalty Logó

Pepita kocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pepita kocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1067
Kalória
13.6g
Fehérje
137.3g
Szénhidrátok
54.6g
Zsír
54.5g
Víz
120g
Koleszterin
5.6g
Rost
88.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1067 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1067 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    327.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6263.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1709 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    823.6 g
  • Cukor
    532 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 6395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot a tojások sárgájával, az olajjal és a meleg vízzel összekavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd pedig óvatosan hozzákeverjük az előzőleg keményre felvert tojásfehérje habját. Megfelezzük. A piskóta egyik felét egy sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt, vagy tűpróbáig készre sütjük. A tészta másik felébe beletesszük a kakaót, majd azt is kisütjük.
  2. Amíg sülnek a piskóták, elkészítjük a pudingot a leírás alapján. Kihűtjük.
  3. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd ezt összekeverjük a pudinggal. Ezek után el kell feleznünk a krémet is, és az egyik felébe kakaót kell kevernünk. 2-3 kanálnyi sárga krémet rakjunk félre a süti tetejére.
  4. Most már csak össze kell állítanunk a süteményt. Azt a tepsit, amiben kisütöttük a piskótát, kibéleljük folpack-kal. A piskótákat 1,5-2 cm-es csíkokra szeleteljük, majd a barna tésztákra sárga krémet, a sárga piskótákra barna krémet kenve, egymás mellé (majd a tetejére is) rakosgatjuk a tepsibe, váltogatva a színeket.
  5. 1 órára a hűtőbe rakjuk a sütit, hogy összeérjenek az ízek.
  6. Az utolsó lépés az, hogy a tepsiből kiborítva a sütemény tetejére kenjük a félrerakott krémet, és kakaóport szitálunk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25

 Finom és egyszerű vasárnap délutáni édesség.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!