Pepita kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
17g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
A krémhez
A tetejére
-
8 kcal
Összesen
1067
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
270g cukor1045 kcal
-
270g finomliszt983 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
68 kcal
A tetejére
-
46 kcal
Összesen
6395
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
10.7g tojás13 kcal
-
13.1g cukor51 kcal
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
-
4.8g víz0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
2 kcal
A krémhez
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
24.2g tej14 kcal
-
1.9g cukor8 kcal
-
12.1g margarin87 kcal
-
9.7g porcukor38 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A tetejére
-
2 kcal
Összesen
310
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1043.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.3 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
1067
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.5 g
Zsír
-
Összesen 327.4 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 97 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6263.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 1709 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 2397 mg
-
Nátrium 1510 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 823.6 g
-
Cukor 532 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 327.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2357 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 636 mg
-
Retinol - A vitamin: 2230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1049 micro
Összesen
6395
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
27 dkg cukor
-
27 dkg finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
4 ek cukor
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A tetejére
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A cukrot a tojások sárgájával, az olajjal és a meleg vízzel összekavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd pedig óvatosan hozzákeverjük az előzőleg keményre felvert tojásfehérje habját. Megfelezzük. A piskóta egyik felét egy sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt, vagy tűpróbáig készre sütjük. A tészta másik felébe beletesszük a kakaót, majd azt is kisütjük.
- Amíg sülnek a piskóták, elkészítjük a pudingot a leírás alapján. Kihűtjük.
- A margarint kikeverjük a porcukorral, majd ezt összekeverjük a pudinggal. Ezek után el kell feleznünk a krémet is, és az egyik felébe kakaót kell kevernünk. 2-3 kanálnyi sárga krémet rakjunk félre a süti tetejére.
- Most már csak össze kell állítanunk a süteményt. Azt a tepsit, amiben kisütöttük a piskótát, kibéleljük folpack-kal. A piskótákat 1,5-2 cm-es csíkokra szeleteljük, majd a barna tésztákra sárga krémet, a sárga piskótákra barna krémet kenve, egymás mellé (majd a tetejére is) rakosgatjuk a tepsibe, váltogatva a színeket.
- 1 órára a hűtőbe rakjuk a sütit, hogy összeérjenek az ízek.
- Az utolsó lépés az, hogy a tepsiből kiborítva a sütemény tetejére kenjük a félrerakott krémet, és kakaóport szitálunk rá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8302
- Feltöltés dátuma: 2011. október 12.
Ajánló
Tortaformában is elkészíthető. Akkor érdemes az oldalára is krémet tenni, és dióval megszórva, különleges tortát készíthetünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Finom és egyszerű vasárnap délutáni édesség.