r
Nosalty Logó

Penne zöldséges májraguval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Penne zöldséges májraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 911 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 3640 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6503 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6712 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2076 micro
Összesen 911 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    174.6 g

Zsír

  • Összesen
    108.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4893 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    535 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    118 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2608 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28661 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    105 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    833 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2320 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26011 micro
  • α-karotin
    9944 micro
  • β-karotin
    26847 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    8302 micro
Összesen 3640 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1538 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1395 micro
  • α-karotin
    534 micro
  • β-karotin
    1440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szalonnát kockákra vágjuk, és a zsíron sütni kezdjük.
  2. A megtisztított hagymát felkockázzuk, és a szalonnához adjuk.
  3. A disznómájat csíkokra szeleteljük, az üvegesre sült hagymához keverjük, és kb. 10 percig együtt pároljuk.
  4. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, felkarikázzuk, és a zöldborsóval együtt a disznómájhoz adjuk. Zúzott fokhagymával, majorannával, kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük, és felöntjük fehérborral.
  5. Fedő alatt, közepes lángon kb. 20 percig pároljuk.
  6. Közben egy fazékban vizet forralunk, és forró, sós vízben kifőzzük a tésztát. (Ügyeljünk arra, hogy a tésztát ne főzzük szét, hanem al dente, azaz picit roppanós maradjon, amikor beleharapunk.)
  7. A májas ragu akkor készül el, amikor hozzávalói megpuhultak, és sűrű szaftja lesz.
  8. Ekkor a raguhoz keverjük a lecsöpögtetett tésztát, és finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
  9. 10 perc pihentetés után, melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8070
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zöldséges, májragus penne gyorsan elkészíthető, tartalmas étel. Hétköznapokon is bátran hozzáfoghatunk, egy órán belül ebédet vagy vacsorát varázsolhatunk az asztalra.

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...